Отидете към основна версия

5 807 6

Стана известно как китайските производители на автомобили ще завладеят руския пазар

  • китайски автомобили-
  • русия-
  • пазар

Китайската асоциация на автомобилните производители изпрати писмо до производителите на автомобили с нареждане, което гласи: „С оглед на огромното търсене и всъщност липсата на алтернативи, за китайската автомобилна индустрия е изключително важно да засили извличането на максимална печалба от продажби на автомобили в Руската федерация, като това може да става чрез онлайн продажби, без марж на дилъри и дистрибутори”. Това съобщава порталът "Китайски автомобили" с позоваване на свои източници.

Китайците планират да използват схемата за онлайн продажби на руския пазар, която Hyundai стартира преди няколко години като експеримент (и който в крайна сметка се провали), но да я пуснат в постоянен поток и да я превърнат в основен канал за продажби.

Ето защо сега китайските автомобилни производители са се засилили рязко на руския автомобилен пазар и търсят финансови и други партньори, които имат опит в онлайн продажбите в автомобилния сегмент. Особено внимание се обръща на банките и IT компаниите, допълва порталът.

През септември 2022 г. руснаците са закупили 12 000 нови китайски автомобила , което е с 8% повече в сравнение със същия месец на миналата година. Пазарният дял на китайските марки също продължава да нараства.

Ако в началото на годината той беше около 10%, то през септември вече достигна 27%. С други думи, делът на "китайците" на руския автомобилен пазар е нараснал почти 3 пъти, според "Автостат".

Над 90% от всички нови китайски леки автомобили, закупени през първия месец на есента, са били на 4 марки. Chery е начело с резултат от 3 850 броя, което съответства на около една трета от общия брой. На второ място е Haval (3 176 броя), на трето е Geely (2 780 броя). Трябва да отбележим и Exeed (1 283 единици), който също успя да преодолее цифрата 1000.

Заслужава да се отбележи, че автомобилите от Китай са харесвани и в столицата Москва. За втори пореден месец Haval Jolion води по продажби на пазара в руската столицата. През септември московчани са закупили 646 от тези кросоувъри (увеличение от 6.7 пъти в сравнение със същия период от преди година).

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини