Отидете към основна версия

8 543 19

Ясно е кога ще видим Москвич собствена разработка

  • москвич-
  • русия

Ръководителят на автомобилния завод Дмитрий Пронин говори за производствените планове за следващите години

Още тази година в бившия московски завод на Renault , който беше преименуван на Москвич, ще започне сглобяване на чуждестранни автомобили, като това най-вероятно ще е китайската компания JAC. Но Москвич ще разработи и собствена платформа, като тя ще е за електрически превозни средства, а от 2025 година ще се появявят и конвенционални изцяло руски автомобили, които ще влязат в масово производство. Това заяви ръководителят на автомобилния завод Москвич Дмитрий Пронин в интервю за телевизионния канал "Москва 24".

„В Русия няма как да се случи чуди и, разбира се, на първво време е невъзможно да произведем кола по собствен дизайн за толкова кратко време. колкото и да им се иска на някои това не може да се случи при никакви обстоятелства. Съответно, на първия етап това ще имаме сглобка с нашия източен партньор, 2023 и 2024 г. също ще се правят тези коли, но с елементи на локализация на определени компоненти“, каза Пронин.

До края на 2022 г. Москвич планира да сглоби 600 автомобила, 200 от които електрически. През 2024 г. планът е 50 000 коли, от които поне 10 000 електрически. През 2024 г. компанията планира да увеличи производствения си капацитет до 100 000 превозни средства (20 000 електромобила).

Както и досега, официално не се съобщава кой ще бъде "източният партньор" на завода Москвич. През август бъдещият Москвич беше сниман в КамАЗ (този завод също участва в проекта). А, автомобилът, който може да се окаже бъдещият Москвич, е не друг, а кросоувърът JAC Sehol E40X.

В началото на октомври беше официално обявен пълен списък от 23 руски града , където ще се появят дилъри на Москвич. По-интересното обаче е, че руснаците предвиждат за разработят собствена платформа, върху която да бъде изграден изцяло руски автомобил, като се прланира да се случи само след три години.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.

Свързани новини