Отидете към основна версия

5 956 24

Путин нареди: Колите трябва да станат по-евтини

  • путин-
  • автомобили-
  • русия

Руският президент Владимир Путин възложи на ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров да следи цените на автомобилите и да предотврати необосновано увеличение на цените.

Ръководителят на министерството от своя страна предложи на президента да разшири програмата за преференциални заеми за автомобили за военнослужещи - президентът подкрепи инициативата.

Мантуров отбеляза, че ситуацията в автомобилната индустрия се стабилизира, производствената линия набира скорост. Въпреки това Путин отново каза на Мантуров да следи цените на автомобилите и въпреки санкциите и логистичните трудности, да намали цената им.

„Искам да обърна внимание на необходимостта от постоянен контрол върху ценообразуването, така че никой да не злоупотребява, да повишава цените на автомобилната техника под трудностите, за които всички знаем, включително и с логистиката“, - каза Путин на среща с членове на правителството.

Президентът добави, че „всички разбират откъде идват тези цени“, но е необходимо да се борим срещу необоснованото увеличение на цените, включително на авточастите. Като цяло, Путин заяви, че е необходимо автомобилите да станат по-достъпни за руснаците.

„При организирането на работа в областта на автомобилното производство е необходимо да се гарантира, че автомобилите стават много по-достъпни за руските семейства в днешните условия“, подчерта той.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 50 гласа.

Свързани новини