Отидете към основна версия

135 958 89

Намерен е първи крупен купувач за новите Москвичи

  • москвич 3-
  • таксѝ-
  • москвич

Няколко хиляди автомобила Москвич 3 ще работят като таксѝта

Компанията Citymobil се споразумя с завода Москвич за доставката на няколко хиляди автомобила през 2023 г. Според ТАСС автомобилите се планира да бъдат закупени от лизинговата компания Citipark, която е част от структурата на Citymobil, която от своя страна ще предоставя автомобили на таксиметровите компании. Уточнява се, че това ще бъдат бензиновите Москвич 3, но Citymobil обмисля и възможността за закупуване на електромобили, но от друга руска компания - Evolute.

„По-рано се договорихме с „Москвич“ за доставката на две хиляди бензинови автомобила през 2023 г.“, цитира ТАСС представител на Citymobil (част от компанията People & People, която също управлява услугите на Trucks и Taxoviches). От Citymobil допълниха, че част от колите ще бъдат предадени на Citypark, а друга част на партньори от други лизингови компании.

Ще припомним, че производството на Москвич 3 стартира на 23 ноември в Москва. Моделът всъщност е китайски JAC JS4 с логото на Москвич: той е оборудван с 1.5-литров турбо двигател с мощност 150 конски сили, който работи в комбинация с шестстепенна механична скоростна кутия или с вариатор Punch. До края на 2022 г. ще бъдат произведени 400 такива машини.

Освен това до края на тази година ще бъдат сглобени 200 електрически бройки от модела Москвич 3e. Този кросоувър ще се оборудва с електрически мотор DY Power (68 конски сили) и батерия Sinoev Technologies с капацитет 187 амперчаса. С едно зареждане електрическият автомобил изминава 410 километра.

Планът за 2023 година е да бъдат произведени 50 000 москвича, 10 000 от които електрически. Що се отнася до споменатия Evolute, това е руска марка, под която в района на Липецк се произвеждат китайски електрически автомобили Dongfeng. Досега два модела слизат от поточната линия, седанът i-Pro (Dongfeng Aeolus E70) и кросоувърът i-Joy (Dongfeng Seres 3).

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 170 гласа.

Свързани новини