Отидете към основна версия

2 642 9

Новият шеф на VW сменя главния дизайнер на марката

  • vw-
  • volkswagen-
  • дизайн-
  • дизйнер-
  • id

Йозеф Кабан ще заема поста до 1 февруари 

Новият изпълнителен директор на Volkswagen – Томас Шафер не е доволен от работата на главния дизайнер на марката Йозеф Кабан и изглежда това ще коства неговата позиция. Информацията за това идва от Automobilwoche, които казват, че смяната ще се случи на 1 февруари тази година. На негово място ще бъде назначен Андреас Миндт, който пристига от екипа на Bentley.

Проблемите за Кабан са станали сериозни след като Шафер не харесал проекта за малък автомобилID.2 City, както и концептуалния модел ID.Life, който трябваше да покаже близка до серийната версия кола. Именно Миндт ще е нагърбен със задачата да поправи тези проблеми преди да видим серийния модел до края на това десетилетие.

Кабан работи във Volkswagen от 2020 година, като идва от BMW, където пък работи от 2017 година. Преди това той отново работи в марки от Volkswagen Group в периода от 2003 година до 2017 година. Вероятно на Кабан няма да му се наложи да търси нова работа, тъй като от Volkswagen вероятно ще намерят нова позиция за него. Към момента все още не е ясно каква точно ще е тя.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини