Отидете към основна версия

26 Януари, 2023 16:36, обновена 26 Януари, 2023 16:36 8 585 12

Срещу 11 милиона евро легендарният Нюрбургринг ще бъде превърнат в състезателна писта на бъдещето

  • нюрбургринг-
  • модернизация-
  • писта

Модернизацията ще бъде най-големия строителен проект в 100-годишната история на Нюрбургринг

От Нюрбургринг, легендарната германска писта, която в миналото беше и домакин на Формула 1 и където се тестват повечето нови европейски автомобили, ще се превърне в „пистата на бъдещето“.

Очаква се модернизацията да бъде един от най-големите строителни проекти в 100-годишната история на Нюрбургринг, инвестицията в модернизацията на пистата се оценява на 11 милиона евро.

Цялостната актуализация ще бъде насочена основно към подобряване на нивото на сигурност. Проектът за модернизация на Нюрбургринг ще започне тази година и ще завърши през 2025-а.

Операторът на състезателния комплекс планира да инсталира интелигентни камери по цялата 21-километрова писта, да изгради нова инфраструктура, да постави оптични кабели и да инсталира автономни системи за захранване.

Освен всичко изброено, пистата ще бъде оборудвана и с цифрови информационни табели. Система с изкуствен интелект ще помогне за превръщането на Нюрбургринг в „писта на бъдещето“, която незабавно ще открива опасности, инциденти или други непредвидени ситуации и ще предупреждава състезателите за това.

Нюрбургринг, една от най-трудните състезателни писти в света, е построена в Айфеловите планини през 1927 г. Сред състезателните писти по-стари от Нюрбургринг са само пистата в Индианаполис (1911 г.) и пистата в Монца (1922 г.).

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.

Свързани новини