Отидете към основна версия

11 013 15

VW ID.Buzz "кацна" в България, за да обедини минало и бъдеще

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.buzz-
  • бус-
  • transporter

Вижте цените на електрическия бус

Volkswagen ID.Buzz вече е в България, а ние бяхме едни от първите, които успяха да се докоснат до буса на живо. Това се случи по време на стилно събитие в столицата ни, където електрическият бус бе представен в двата си варианта – ID.Buzz и ID.Buzz Cargo. Бусовете се продават от месец юни миналата година, но едва сега виждаме първите екземпляри, които пристигнаха у нас.

Още преди да влезем в залата бяхме посрещнати от редица бусове на Volkswagen от поколенията Т2, Т3, Т4, Т5, Т6, както и последната модификация с двигател с вътрешно горене – Т7. В залата пък ни очакваха новият ID.Buzz, заедно с първия бус на компанията – Volkswagen T1. Именно от там ID.Buzz черпи своето вдъхновение, представяйки ни модернизирана визия на култовия модел от миналия век в бъдещето на електрическата мобилност.

Както вече споменахме, поръчки за ID.Buzz вече се приемат у нас със стартова цена от 119 950 лева за ID.Buzz Pro с един електромотор върху задната ос и мощност от 204 конски сили. Бусът разполага със 77кВч батерия, която може да осигури пробег до 423 километра с едно зареждане според стандарта WLTP. Със същия задвижващ тракт, но в товарната модификация Cargo, цената започва от 99 950 лева. Пробегът тук достига до 425 километра. И двата буса се възползват от бързо зареждане с до 170Квт, което осигурява зареждане от 5% до 80% за около 30 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.

Свързани новини

  • Проблем с електрическите VW-та

    Volkswagen обяви изтегляне на близо 21 000 електрически кросоувъра ID.4 поради софтуерен проблем, който може да причини внезапна загуба на мощност. Из ...
    17.02.2023
    3 187
    7
  • Новият Passat комби е по-дълъг и по-нисък

    Фотошпиони успяха да запечатат с обективите си новото комби на VW Passat. Това тестово превозно средство все още е прикрито под каросерийните панели н ...
    16.02.2023
    7 611
    27