Отидете към основна версия

34 543 19

Шофьор се измъкна от глоба за минаване през радар с... 306 км/ч!

  • превишена скорост-
  • радар-
  • камера за скорост-
  • глоба

През октомври 2020 година белгийски шофьор е засечен близо до Лиеж със скорост от 306 км/ч. Логично трябваше да бъде глобен солено и да му отнемат шофьорската книжка, но той не плати нито евро и си запази книжката, защото карал твърде бързо, дори и за радара!

Белгийската медия Sudinfo съобщи, че радарът NK7 не е одобрен да наказва водачи, каращи със скорост от повече от 300 км/ч. Затова шофьорът отървава санкцията, тъй като минава пред радара с над тази скорост. Устройството го засича, но не може да направи снимка, за да го разпознаят полицаите.

В този случай водачът не рискув съдебно производство, тъй като самоличността му остава неизвестна. Освен това радарът е одобрен за скорости до 300 км/ч, така че измерената скорост не е законово приемлива, обяснява пред Sudinfo Мишел Ницен, ръководител на компанията Sirien, доставчик на радарите.

Не знаем каква кола е карал този "състезател", но при тази скорост е доста очевидно, че е била суперкар с няколкостотин конски сили. Полицията обаче решава да разследва допълнително, използвайки различните камери, монтирани по пътищата и именно те позволяват да се издири мистериозната кола и нейния призрачен шофьор.

Въпреки това глоба на водача не е наложена и до момента, а това събитие, както вече стана ясно, се е състояло на 18 октомври 2020 г., преди повече от две години, така че изображенията от охранителната камера може да са вече изтрити...

Да, водачът е имал голям късмет, но от полицията призовават при никакви обстоятелства да не се опитвайте да повторите неговия „подвиг“, защото рискувате да загубите много и да поставите живота на другите в сериозна опасност.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 55 гласа.

Свързани новини