Отидете към основна версия

4 109 18

Германско тунинг ателие иска да подари на Зеленски ексклузивен автомобил

  • тунинг-
  • klassen-
  • зеленски

Според собственика на компанията, това ще стане след победата на Украйна над Русия

Основателят на тунинг ателието Klassen Пол Класен обеща на Зеленски доста интересен представителен автомобил. Той обяви самият основател и собственик на тунинг ателието Klassen в TikTok, показвайки колите, които компанията иска да подари на президента на Украйна след победата.

Трябва да се отбележи, че Пол Класен е не само основател на известната германска тунинг компания Klassen, но и се смята за един от пионерите на ексклузивния тунинг в Европа. Самият Павло (въпреки че в случая може би е по-правилно да се каже Пол или Павел) е родом от Таджикистан (град Душанбе), но от 1991 г. живее в Германия, където е базирано "семейното" тунинг ателие Klassen (основано през 2001 г.).

Малко хора знаят, но Пол Класен основава сиропиталище за изоставени деца в украинския град Виница, като това той прави през вече далечната 2004 година. То съществува и функционира и до днес. Сега Klassen представи идеалните бронирани коли за украинските власти, като всички те са базирани на различни модели на Mercedes, а представителната лимузина, предназначена за президента Зеленски е на базата на Maybach.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 37 гласа.

Свързани новини