Отидете към основна версия

24 572 72

Кой и защо поръча 2 хиляди електрически Москвич-а?

  • москвич-
  • поръчка-
  • москвич 3е-
  • електромобили-
  • yandex

Това е най-голямата поръчка за електромобили през 2023 година

Москвич може да се похвали с втората си по-голяма поръча, след като през изминалата година компанията сключи споразумение с таксиметрова фирма. Сега отново има подобен договор, но този път в него са включени единствено електрически автомобили Москвич 3е. Поръчката е за точно 2000 коли и според руснаците, това е най-голямата поръчка за електромобили през 2023 година. Сделката бе сключена пред кмета на Москва – Сергей Собянин.

Компанията, която стои зад покупката на колите е Flot. Тя предоставя таксиметрови услуги и автомобили за споделено пътуване, под шапката на популярния руски гигант – Yandex. Същата компания, която през февруари поръча 3 хиляди бензинови Москвич-а, отново за същата цел.

Още през 2022 година стана ясно, че Yandex търси нов партньор за доставки на автомобили, поради изтеглянето на голяма част от автомобилните компании от страната. Компанията се нуждае от около 50 хиляди автомобила всяка година и поне към момента новите „Лади“ не са вариант, тъй като не разполагат с автоматична трансмисия.

 

 

 

 

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 65 гласа.

Свързани новини