Отидете към основна версия

4 594 11

Генералният директор на Москвич нарече цената "повече от атрактивна"

  • москвич-
  • цена

Цената на бензиновата версия започва от 22 000 евро

Генералният директор на Москвич разказа как се формира цената на новите автомобили, като според него към днешна дата цената на Москвич е повече от атрактивна в сравнение с конкурентите, присъстващи на руския пазар, но в бъдеще увеличението ѝ е неизбежно.

Това изказване, пред РИА Новости, направи Дмитрий Пронин, ръководител на московския завод. Според него много фактори влияят върху ценообразуването - логистични разходи, митнически такси, акцизи, такси за рециклиране и инсталиране на устройства ERA-GLONASS.

Пронин посочи широката гама оборудване , което вече се предлага като стандарт, като предимство пред конкурентите в същия сегмент. Що се отнася до ценовите промени, твърде рано е да се говори за покачване на цените, каза той, но в бъдеще това е "неизбежно".

Ще припомним, че цената на Москвич 3 с бензинов двигател започва от 1.97 милиона рубли (22 000 евро) за варианта с механична трансмисия и от 2.035 милиона (22 800 евро) за версията с автоматична скоростна кутия. Електрическият автомобил Москвич 3е се предлага за поне 3.5 милиона рубли (39 000 евро).

Въпреки всичко обаче е факт, че за първите два месеца от годината от новите Москвичи, които, както вече сме ви информирали, са копия на китайски модел на JAC, в Русия са продадени само 86 бройки, което ясно говори за това, че цената за руснаците съвсем не е ниска. А какво ли ще се случи, когато в бъдеще се повиши още.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини