Отидете към основна версия

6 410 41

Ето я новата Lada

  • lada-
  • x-cross 5-
  • faw-
  • bestune t77

АвтоВАЗ представи Lada X-cross 5, която е базирана на кросоувър FAW Bestune T77. X-cross 5

АвтоВАЗ показа нов кросоувър, носещ обозначението Lada X-cross 5. Новостта беше представена по време на годишната дилърска конференция, която се провежда в Сочи. По предварителни данни автомобилът от C-клас с предно задвижване е базиран на китайския кросоувър FAW Bestune T77.

X-cross 5 ще бъде първият модел на марката, чието производство ще започне в бившия автомобилен завод на Nissan в Санкт Петербург. В същото време АвтоВАЗ не каза кога първите кросоувъри ще достигнат до дилърите.

Серийното производство на Lada X-cross 5 ще започне в завода в Санкт Петербург през юни. До края на годината инженерите планират да произведат до десет хиляди кросоувъра. В същото време концернът не разкри никакви характеристики, както и приблизителни цени за бъдещата новост.

АвтоВАЗ съобщи, че през 2023 година ще представи още един кросоувър, както и седан. Първите образци на тези автомобили могат да бъдат показани през следващите месеци. Не е известно обаче кога първият X-cross 5 ще бъде изпратен в шоурумите на марката.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.

Свързани новини