Отидете към основна версия

5 617 11

Представиха най-скъпата китайска кола в историята

  • китайска кола-
  • hongqi-
  • l5

Новото поколение на Hongqi L5 струва 730 000 долара

Цената на иновацията надвишава 700 000 долара, което е рекордна сума в историята на китайската автомобилна индустрия (за масово произвеждани автомобили). Става дума за новото поколение луксозен автомобил Hongqi L5, който е направен в ретро стила на оригиналния Hongqi CA72 от 1958 г.

Последното поколение на гигантския седан има напълно нова каросерия, радиаторната решетка е станала по-голяма, броните и фаровете са значително променени. В салона са инсталирани три екрана, комбинирани в едно цяло.

За бъдещите шофьори, които не си падат по сензорното управление, са запазени и физическите бутони на арматурното табло. Двуспицовият мултифункционален волан също е направен в ретро стил, но има получил бутони за управление.

Техническите параметри на второто поколение Hongqi L5 все още не са разкрити, но е известно, че колата ще получи най-новия V-образен осемцилиндров двигател на марката, който е снабден и с турбокомпресор.

Още веднъж подчертаваме, че Hongqi L5 се счита за най-скъпата кола в историята на Китай на цена от около 730 хиляди долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 32 гласа.

Свързани новини