Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 16:47 53 330 20

Интересни подробности за лимузината на Си Дзинпин (ВИДЕО)

  • си дзинпин-
  • лимузина-
  • hongqi

В Щатите се проведе дългоочакваната среща между президента на САЩ Джо Байдън и президента на Китай Си Дзинпин. Посещението на китайския лидер беше запомнено и с необичайната лимузина, с която той се движеше из Щатите. Подробности за колата бяха разказани от уебсайта Carscoops.

Джо Байдън използва, добре познатата уникална лимузина Cadillac "the Beast". Автомобилът се отличава с наличието на усъвършенствани системи за защита, включително бронирана каросерия и ултра-издръжливи гуми.

Интересни подробности за лимузината на Си Дзинпин (ВИДЕО)

Си Дзинпин също цени безопасността, така че за него е направен друг уникален модел. Тази лимузина носи кодовото име Hongqi N701. Базирана е на производствения седан L5, но има много разлики.

Дължината на колата на китайския лидер е приблизително 5.5 метра. Колата е с 21-цолови джанти, "обути" с бронирани гуми. Стъклото и каросерията също са защитени срещу изстрели от различни оръжия.

Интересни подробности за лимузината на Си Дзинпин (ВИДЕО)

Освен това лимузината може да издържи експлозии на малки бомби и има система за компресиране на въздуха, която я предпазва от химически атаки. Другите системи за сигурност се пазят в тайна.

Hongqi N701 вече беше забелязан по време на пътуванията на китайския лидер до Хонконг и Русия. Две такива коли бяха докарани и в Щатите за срещата с Джо Байдън. Говори се, че лимузината се задвижва от 6.0-литров V12 двигател с мощност около 410 к.с. Максималната скорост е над 200 км/ч. Вижте я!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА

    62 43 Отговор
    А защо е с боинг 747, а не е с китайски аероплан!!!??? Му ха ха ха

    Коментиран от #3, #20

  • 2 отличителен белег

    29 5 Отговор
    няма номера /дкн/ т.е не съществува
  • 3 Иво

    84 24 Отговор

    До коментар #1 от "ХА ХА":

    Нищо чудно след някой и друга година и в тази посока да се развият.До сега с каквото да са се захванали ,все го докарват до лидерски позиции. Нация от ,която трябва всички да се учим!

    Коментиран от #4, #6, #14

  • 4 Ех Иво, Иво

    36 52 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Ех Ивчо, ивчо…ще повярвам, че си прав, когато чуя кутайците да пискат, че янките крадат от тях наука, а не обратното, когато открият нещо равностойно на радио, телевизор, парна машина, телефон или мобилен такъв, компютър и т.н, и т.н. Нещо повече…ще добавя, че със сигурност китайците могат да направят нещо подобно на джъмбото и днес, след като летят в космоса, могат да правят самолети! Да обаче СИГУРНОСТТа на полета няма да е същата!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 изкуфелият джо

    51 31 Отговор
    Изкуфелият престъпник изгледа колата на Китайският лидер сигурно си помислил и разбра че не е Американски - по външният й вид- и не можа да си обясни как Китай може да произвежда такава кола.? Само свободният демократичен Запад може но Китай да е произвела е невероятно си помисли защото Англосаксонска сган продължава да мисли ,че останалите нации не могат нищо сериозно или високо технологично продукция да произведат. Те са лидери и целият свят се облoгоденства от тяхното научно техническото и технологичното им развитие. Едва ли тоя изкуфял терорист може да разбере ,че Светът не тоя който беще преди 30-40 години.

    Коментиран от #7, #13

  • 6 Мхм

    17 27 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Правят опит имат един Комак ц919 ама по него всичко е западно авионика двигатели и тн.Китайците за 40 години откакто попнаха да дружат със Запада се развиха изключително слабо.Индииците са много по схватливи

    Коментиран от #11

  • 7 Диамантената ръка

    29 25 Отговор

    До коментар #5 от "изкуфелият джо":

    Могат да произведат, ама само за някои... Това е разликата със Запада. Ако имаш акъл и пари можеш на запад да имаш всичко, в Китай трябва отгоре да ти разрешат да си между тия дето могат да имат всичко.
  • 8 Мишел

    46 14 Отговор

    До коментар #4 от "Ех Иво, Иво":

    Според Австралийския институт за световни стратегически изследвания, днес Китай са водещи в 36 от стратегически важните за бъдещето научни области, а САЩ - в останалите 7 от общо 43. Според същия източник, в Китай работят над 6 пъти повече научни работници, отколкото в САЩ. И още нещо, от 2018г. Китай патентова повече открития от САЩ, като за2022 китайските патенти са 10 пъти повече от тези на САЩ.

    Коментиран от #10

  • 9 Русоробскu фронт

    25 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ех Иво, Иво":

    Явно си изостанал.Повечето боинги са с части правени в китай-от производители airframe:AVIC,radar cover: AVIC Chengdu,empennage COMAC,wing an movable surface-AVIC Xian.....Да не изброявам че половината кабели във фюзелажа са 50% укрински и 50% китайски
  • 10 Да не говорим

    27 11 Отговор

    До коментар #8 от "Мишел":

    Колко трудолюбиви, амбициозни и скромни са китайските ученици и студенти за разлика от разголени, пияни и нагли краварчета. То си е заложено в културата, манталитета и се предава през поколенията. Не е случайно че всички награди на състезания по хизиса и математика се обират от китайци, корейци и така главно азиатци.
  • 11 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мхм":

    схватливи са като теб индийците :))))

    Коментиран от #18

  • 12 Пръц

    15 4 Отговор
    Абе,нали много ги обича народа .От кого се пазят ? Даже и Папата взе да се крие,пък бил божи агнец😊😁😂
  • 13 Ха така

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "изкуфелият джо":

    И защо не произвеждаха китайците такива автомобили преди да навлязат в китай западните фирми.Що бе ивчо преди се движеха със супер модерни каруци из оризищата.Има клипове от тогава в ютуб ивчо.И да видим този нов експеримент държавен капитализъм колко ще просъществува
  • 14 До сега

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    Каквото са откраднали все го докарват до оригинала,е не на 100% но горе долу.
  • 15 Тряурна агенция,,Светът път,,

    0 0 Отговор
    Някой скоро да е ходил на ,,последна спирка,,
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мхм

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Значи много
  • 19 Румен

    4 0 Отговор
    Избираме ръководители, а те се пазят със защитени коли и бодигардове. ??????????
  • 20 Дичко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХА ХА":

    Защото са китайски частите в Боинга