Отидете към основна версия

6 216 32

Вижте как може да изглежда най-евтината версия на новата Lada

  • lada-
  • x-cross 5

Дизайнер показа "народната" версия на Lada X-cross 5

В мрежата бяха публикувани интересни изображения на най-евтината версия на новия кросоувър Lada X-cross 5. Бюджетната версия на иновацията на местния автомобилен производител е представена от руски дизайнер по искане на редакторите на Quto.ru.

Продажбите на новия модел, който всъщност е китайски кросоувър FAW Bestune T77 с логото на Lada, ще започнат през лятото на 2023 г. Очаква се колата да струва около два милиона рубли, което се равнява приблизително на 23 000 евро.

Рендерът обаче показва „народна“ версия, която може да струва значително по-малко. Бюджетната версия няма лети джанти - вместо тях са инсталирани обичайните метални щамповани джанти.

В допълнение, кросоувърът е лишен от боядисани брони и хромирани елементи, а вместо LED оптика, евтината версия на X-cross 5 има конвенционални халогенни фарове.

Практичният подход продължава и в салона, който е тапициран с евтина тъмна тъкан, а сензорният екран на информационно-развлекателната система е заменен с конвенционална аудио система.

Вместо 1.5-литров турбо двигател със 149 конски сили, се предлага евтината версия да се оборудва с обичайния атмосферен 1.8-литров мотор с мощност 122 конски сили, който ще е сдвоен с вариаторна трансмисия.

АвтоВАЗ представи новия кросоувър в средата на април. Компанията каза, че серийното производство ще започне през юни тази година, X-cross 5 ще бъде първият модел, който ще бъде произвеждан на конвейера в бившия завод на Nissan в Санкт Петербург. До края на годината местният производител планира да произведе около 10 хиляди копия.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.

Свързани новини