Отидете към основна версия

10 594 16

Бой за скъпи употребявани BMW-та в Белгия

  • употребявани автомобили-
  • bmw-
  • белгия

Търсенето на хибридни возила с емисии на CO2 под 50 г/км в Белгия достига своя пик. Автомобилните търговци не смогват на търсенето. Употребявани коли на 1 до 2 години с пробег до 15 000 км поскъпват и се продават на цени на чисто нови модели.

Причината е, че на 30 юни 2023 г. се променя фискалният закон за хибридните автомобили. Тогава ще отпаднат облекченията, с които собствениците на коли с тези екологични параметри се ползват до момента.

При поръчка на нов модел се чака година и половина за доставката му. Все пак белгийското правителство ще приспада сделки за покупко-продажба, сключени до края на юни т.г., към стария закон с облекчения, дори в случаи, когато возилото бъде регистрирано в по-късен етап.

Брояч на уебстраниците на автомобилни дилъри отчита дните и часовете до края на юни и допълнително покачва напрежението. Клиенти се сбиха в шоурум на BMW в Антверпен след спор кой е първи. Белгия е първенец сред индустриализираните страни по тежест на данъците и социалноосигурителните вноски върху спечелените доходи.

Средностатистическият служител там плаща по-високи данъци и вноски дори от този в Германия, показва годишното проучване на данъчната и осигурителната тежест в страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.

Свързани новини