Отидете към основна версия

4 596 17

BYD ще превзема Европа с електромобил за 30 хиляди евро

  • byd-
  • dolphin-
  • европа-
  • електромобил

Dolphin ще се предлага съвсем скоро

Китайската компания BYD продължава европейската си инвазия като допълни гамата си с практичен електрически хечбек с името Dolpin, който ще се предлага в Европа с цена от 29 990 евро. Колата е с размери подобни на тези на Volkswagen ID.3, но по отношение на характеристиките изостава много от германския си конкурент.

Dolphin се предлага с четири нива на оборудване – Active, Boost, Comfort и Design, като първите две разчитат на 45кВтч батерия, докато другите две използват по-голяма 60.4кВтч батерия. По-малката батерия задвижва електромотор с максимална мощност от 94 или 174 конски сили, докато по-голямата задвижва такъв с 201 конски сили. Пробегът с едно зареждане варира между 320 километра и 424 километра.

Стандартното оборудване във всички версии включва термопомпа, 12,3-инчов централен дисплей, 360-градусова камера, адаптивен круиз контрол и набор от функции за безопасност. Най-високото ниво на оборудване Design включва още безжично зареждане за телефон, панорамен стъклен покрив, кожени седалки седалки, съчетани с черен таван на купето. Доставките на Dolphin ще започнат през четвъртото тримесечие на тази година, а предварителните поръчки започват това лято.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 24 гласа.

Свързани новини