Отидете към основна версия

2 786 8

Обрат: Mercedes няма да връща V8 двигателите

  • mercedes-
  • v8-
  • двигател-
  • двг-
  • amg

Човек от компанията отрече информацията

През изминалата седмица се появиха данни, че Mercedes е напът да върне бензиновите V8 двигатели, като новината тогава зарадва дори всички фенове на германската компания. Както ви споделихме, информацията не бе потвърдена официално от марката и макар това все още да не се е случило, то местното издание Auto Motor und Sport се е свързало със служител, който е запознат с бъдещите разработки.

Според него, V8 няма да се завърне в C63 и E63, като той дори стига по-далеч и нарича първоначалния доклад "чиста глупост". Това сочи, че C-Klasse ще запази plug-in хибридната четирицилиндрова конфигурация, докато върховата E-Klasse също ще „пострада“ от даунсайзинга. Все още не е ясно дали следващият E63 ще има редови шестцилиндров двигател или ще получи четирицилиндров мотор като при C-Klasse, въпреки че повечето слухове сочат към шестцилиндров агрегат.

Шансовете за завръщането на V8 са малки, поне в страните от Европейския съюз. Все по-строгите правила за емисиите правят все по-трудно за автомобилните производители да продават автомобили с двигатели с голяма кубатура, а с влизането на стандарта Евро 7 през 2025 г. бъдещето на големите ДВГ изглежда още по-мрачно.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Мик Шумахер показа новата си любов

    Резервният пилот на Mercedes - Мик Шумахер, показа новата си любов в Инстаграм. Немецът пропусна да отбележи коя е дамата до него, но не бе трудно тя ...
    15.08.2023
    4 570
    8