Last news in Fakti

14 Август, 2023 11:12 2 771 8

Обрат: Mercedes няма да връща V8 двигателите

  • mercedes-
  • v8-
  • двигател-
  • двг-
  • amg

Човек от компанията отрече информацията

Обрат: Mercedes няма да връща V8 двигателите - 1

През изминалата седмица се появиха данни, че Mercedes е напът да върне бензиновите V8 двигатели, като новината тогава зарадва дори всички фенове на германската компания. Както ви споделихме, информацията не бе потвърдена официално от марката и макар това все още да не се е случило, то местното издание Auto Motor und Sport се е свързало със служител, който е запознат с бъдещите разработки.

Според него, V8 няма да се завърне в C63 и E63, като той дори стига по-далеч и нарича първоначалния доклад "чиста глупост". Това сочи, че C-Klasse ще запази plug-in хибридната четирицилиндрова конфигурация, докато върховата E-Klasse също ще „пострада“ от даунсайзинга. Все още не е ясно дали следващият E63 ще има редови шестцилиндров двигател или ще получи четирицилиндров мотор като при C-Klasse, въпреки че повечето слухове сочат към шестцилиндров агрегат.

Шансовете за завръщането на V8 са малки, поне в страните от Европейския съюз. Все по-строгите правила за емисиите правят все по-трудно за автомобилните производители да продават автомобили с двигатели с голяма кубатура, а с влизането на стандарта Евро 7 през 2025 г. бъдещето на големите ДВГ изглежда още по-мрачно.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    7 12 Отговор
    Мен ме устройва и един двулитров четирицилиндров двигател. Добро съотношение между динамика и разход. Стига да не ми пробутват еднолитрови трицилиндрови двигателчета, докарани с турбо до към 100 коня.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 народен автомобил

    18 0 Отговор
    Айде пак рестрикции, ама май само за Евросъюза... САЩ, Китай, Русия ги боли фара и се смеят как Европа се самоубива. Ми къв е смисъла само ние да спазваме ЕКО НОРМИ бе господа евроглупци ?!
  • 4 ДрайвингПлежър

    13 2 Отговор
    Продажбите на С63 колонят към 0, както решат!

    А колегата отгоре е прав - тая върхова дивотия я има само в полудяла Европа! Вчера Евро-откачената комисия публикува нова идиотщина - сега ще убиваме туризма в Европа, защото 8% от емисиите били свързани с пътуването и хваната на туристите - такъв ментален дефицит е рядко срещано явление!

    Междувремено и САЩ продължават да "цапат", да не говорим за Китай и цяла Азия. Да не говорим, че и Африка се събужда и ако един американец ползва 10-13 000 кВч електричество годишно, в Африка има държави с под 100 кВч средногодишно - само че и те искат ел осветление, хладилник телевизор и т.н. и там ще има огромен скок, който полудяла Европа няма как да компенсира без окончателно да се самоубие!

    А емисиите от автомобилите в Европа са 0.9% от световните и дори утре да спрем да ползваме автомобили и да носим всичко на гръб пак нищо не се променя! Колкото по-бързо се разкараме от тая ко4ина толкова по-скоро може да станем нормална държава!

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мръ н М рън

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДрайвингПлежър":

    Нормална държава? - смог, бедност, бoлести, бoклyци, бетон навсякъде, "улици" WC (квартал Манастирски ливади). Оставиш ли Гaньо да си вее байрака, всичко, ама всичко ще оaка! Единствените зaдници, дето се помръдвaт, са само заради наказателните процедури от Брюксел за мръсния въздух, за незаконните депа, за липсата на преработка на бoклyка, за корупцията, за присвояването на пари по фондове, вместо подобряване средата на живот, за паркираните е ламаринени отпадъци в градинките между блоковете в Дружба и Младост и т.н., и т.н.
    Който много му знае бaлалайката, го тyряме да продава вестници на някое софийско кръстовище зимата като е мъгла по една седмица - да диша Пекин и Мумбай да види добре ли е. Tрябва ви малко общественополезен труд като санитари в oнкология, пулмология и каpдиология. То всеки знае да подпpъдва на дивана и да кълвe по клавиатурата