Отидете към основна версия

4 891 7

За 10 000 евро в Германия се продава необичаен Запорожец

  • заз-
  • запорожец-
  • тунинг

В немското mobile се продава необичаен тунингован ЗАЗ-968М от 1983 г. Запорожецът е с украинска регистрация и се предлага за сумата от 9 900 евро, което е доста за бюджетен украински модел. Колата обаче е сериозно модифицирана.

Въпросният ЗАЗ-968M е доработен преди няколко години. Доскоро той беше чест гост на различни автомобилни изложения и фестивали в Киев. Автомобилът не само е реставриран, но и сериозно тунингован.

Клиренсът му е свален значително, като автомобилът разполага с въздушно окачване с променлив клиренс. Колелата имат отрицателен наклон и нископрофилни гуми. Тунингът на този Запорожец включва и допълнителни фарове, преден спойлер и щори на задното стъкло.

Освен колата разполага с плъзгащ се покрив. ЗАЗ-ката 968M е оборудвана със стандартен 1.2-литров V4 двигател с мощност 39 к.с. и с 4-степенна механична скоростна кутия. Декларираният пробег на автомобила е 12 000 км. Интересното е, че в рекламата пише, че Запорожецът се намира в Козина край Киев, но не се продава в украински сайтове.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини