Отидете към основна версия

5 247 15

Илон Мъск продължава да експериментира с клиентите

  • илон мъск-
  • tesla-
  • cybertruck-
  • поръчки

Изглежда, че забавянето на пускането на Tesla Cybertruck с две години принципно е причина за компенсация за тези, които са поръчали пикапа и го чакат. Но не и в случая с Илон Мъск. Сега Tesla настоява клиентите да платят още $1000, за да потвърдят желанието си да притежават Cybertruck. След премиерата на електрическия пикап преди четири години, Tesla отвори предварителна поръчка с малък депозит от $100.

Ясно е, че Tesla, която е получила почти два милиона предварителни поръчки, иска да "Върже" потенциалните си клиенти с подобни действия. Особено когато се разбра, че пикапът е два пъти по-скъп, отколкото Илон Мъск беше обещал в началото. А всъщност трябва да има някаква компенсация за неизпълнение на обещанията.

В същото време клиентите имат възможност да оборудват електрическия пикап по свой вкус, като в резултат получават крайната цена. Ако клиентът е съгласен с това, той депозира $1000 и потвърждава резервацията. Тези пари ще отидат за плащане на Cybertruck. В същото време, ако купувачът реши да отмени предварителната поръчка по някаква причина, парите няма да му бъдат върнати.

Междувременно през декември Tesla предложи на клиентите да получат своя Cybertruck до края на месеца. Тези, които желаеха това да се случи, трябваше да платят значителна сума: това е ограничена и скъпа версия Foundation, струваща от 122 до 135 хиляди долара. А преди четири години Мъск каза, че Cybertruck ще струва 39 900 долара.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.

Свързани новини