Отидете към основна версия

7 Март, 2024 19:00, обновена 7 Март, 2024 19:00 21 670 74

Новата Skoda Superb “кацна“ в България - ето и колко ще струва (ВИДЕО)

  • skoda-
  • superb-
  • българия

Четвъртото поколение на модела пристига с големи амбиции

В края на миналата година се състоя световната премиера на новата Skoda Superb, а сега посрещаме чешкия флагман и у нас. По време на специално събитие по-рано днес, компанията представи Superb Kombi в най-високото ниво на оборудване Laurin & Klement в елегантен черен цвят. Комбито, както и лифтбекът, запазват познатия стил за Skoda, но получават ревизирани предни и задни светлини, както и нови брони. Цялостната форма на колата е по-аеродинамична и с по-малко остри линии за разлика от предшественика.

Новият Superb е пораснал на размери и вече достига 4912мм или с 43мм повече от преди. Височината е увеличена с 12мм до 1481мм, докато междуосието и ширината са останали същите, съответно 2841мм и 1834мм. От Skoda казват, че промените са донесли 11мм повече място за главата отпред и 6мм повече място за главите на пътниците отзад. Багажникът също е повишил обема си до 645 литра при лифтбека и 690 литра при комбито.

Интериорът също е променен, като сега той разполага с 13-инчов сензорен екран, 10-инчов цифров километраж пред шофьора и три въртящи се „врътки“ с вградени 1,25-инчови дисплеи. Последните носят името Smart Dials и дават достъп до различни функции, без да се налага да се използва големият екран. За първи път в Superb се предлага опционален head-up дисплей.

Освен обичайните нива на оборудване Sportline и Laurin & Klement, обновеният модел ще се продава и в по-ниските нива Essence и Selection, докато старите нива на оборудване Active, Ambition и Style отпадат.

Що се отнася до двигателите, трябва да започнем с това, че всички те ще работят със седемстепенна DSG, с изключение на plug-in хибрида, тъй като електрифицираният вариант ще използва шестстепенна DSG. Базово ниво на Superb е със задвижване на предните колела и мек хибрид 1,5 TSI с мощност 150 к.с.. Той е последван от 2,0 TSI с 204 к.с. в изпълнение със задвижване на предните колела и 266 к.с със задвижване на четирите колела. От страна на дизеловите двигатели базовият 2.0 TDI има 150 к.с и предно предаване, докато по-мощният разполага със 193 к.с. и AWD. Що се отнася до plug-in хибрида, Superb iV се предлага само като комби и използва 1,5 TSI с електромотор, за да развие комбинирана мощност от 204 к.с.. PHEV е с увеличена батерия от 12,7 кВтч на 25,7 кВтч и трябва да може да измине над 100 км само на ток.

Все още официалните ценови листи за модела не са публикувани, но знаем, че базовата цена за лифтбека с 1.5-литров бензинов двигател ще започват от около 68 хиляди лева, докато дизелът ще бъде с цена под 70 хиляди лева. Що се отнася до плъг-ин хибридната версия, тя ще има стартова цена от около 75 хиляди лева.

@mobile.bg_official Какво мислите за новата Skoda Superb? @Galin Ganev #skoda #superb #skodasuperb #mobilebg #fyp #fypシ ♬ Chill Vibes - Tollan Kim

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 53 гласа.

Свързани новини