Last news in Fakti

8 Март, 2024 10:16 8 423 6

Най-евтиният електрически кросоувър Skoda беше показан в първо видео

  • skoda-
  • elroq

Излязоха официални тийзъри на новата Skoda Elroq

Най-евтиният електрически кросоувър Skoda беше показан в първо видео - 1

Компактният и евтин електрически кросоувър ще бъде представен на 15 март по време на годишната пресконференция на Skoda. Междувременно на официалния сайт на чешкия производител се появи видео с електрическия автомобил. Той ще се казва Elroq и ще бъде най-евтиният в гамата на чехите.

Краткият клип показва предната част на Skoda Elroq. Той е направен в духа на концептуалния автомобил Vision 7S - с висок преден капак и тънки фарове, свързани с диодна лента. Разработчиците наричат ​​новата Skoda Elroq "идеалната семейна кола" и я позиционират като електрическа алтернатива на кросоувъра Karoq. Дължината ще бъде около 4.5 м.

Електрическата кола Skoda Elroq ще бъде изградена на модулната платформа MEV, точно както по-големия си брат Enyaq iV. Тя позволява създаването на електрически автомобили със задно и задвижване на всички колела с мощност от 150 до 340 к.с. Пробегът на автомобила може да достигне 550 км.

Производството на Skoda Elroq ще започне в края на 2024 година, а електрическият автомобил трябва да излезе на пазара в началото на 2025-а. Моделът ще бъде много по-евтин от електрическия автомобил Skoda Enyaq iV, цената на който започва от 40 000 евро. Вижте и първото видео.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европейските производители

    13 5 Отговор
    Продължават да не разбират какво търсят хората. Това е автомобил с максимална автономност. Не кола накичена с 1000 софтуерни джаджи и за която трябва курс на обучение. Не кола на която няма да се използват и 50% от електронните асистенти в реалността. Евтина и с висока автономност. Реалният пробег на ел. автомобил е около 50% от обявеният от всеки производител. Така, почти всеки ел.автомобил в реалността е т.н. градска кола.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Европейските производители":

    Не в производителите е проблема❕❗
    неСПЕЦИАЛИСТИТЕ качени на власт го създават❕❗
  • 3 АБВ

    6 8 Отговор
    Бегайте с тези Ел боклуци само ДВГ и нищо друго
  • 4 Боко от дивана

    7 4 Отговор
    40К евраки, олелеее. Ма те дори в немция не ги купуват тия електрокари, бе. На 100 процента съм сигурен, че е най-базовото оборудване. При това шкодилак.... Ае нема нужда. И както каза колегата по-горе, не 550 , а най-много наполовина да изминават с едно зареждане. Карайте си ги със здраве...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ужас

    4 2 Отговор
    колко е скъп