Отидете към основна версия

11 242 10

Нова класация на най-надеждните употребявани автомобили

  • употребявани автомобили-
  • японски коли-
  • рейтинг-
  • надеждност

Японците оглавяват класацията на Consumer Reports

Авторитетното издание Consumer Reports публикува традиционната си класация на най-надеждните употребявани автомобили, пикапи и SUV-та. И тази година няма сензации. От 36 победители в различни класове и категории 16 са модели на Toyota и Lexus. Почти половината от целия списък!

Проучването на Consumer Reports е известно със своя авторитет и почтеност, но някои го смятат за своеобразна реклама на японските марки. Експертите твърдят, че последното поколение Corolla е „един от най-добрите употребявани автомобили на пазара“, а Camry е „най-разумният избор сред употребяваните седани“.

Другите азиатски марки се представят съвсем малко по-зле. Сред победителите са осем модела на Honda и Acura, три на Mazda, три на концерна Hyundai/Kia и два на Subaru. Като цяло 32 от 36 модела имат японско или корейско гражданство.

От европейците две BMW-та и едно Volvo са сред препоръчаните. Подобно представителство имат и американските марки - две места за Ford/Lincoln и един модел GMC. А къде са Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Porsche? Явно на същото място като Nissan и Infiniti - участваха в класацията но останаха далеч назад.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 40 гласа.

Свързани новини