Отидете към основна версия

5 049 35

Ясно е колко коли от новата Волга ще се произвеждат годишно

  • волга-
  • changan-
  • нижни новгород

Производствените обеми на новата Волга, чието производство ще бъде мълзродено от Нижегородския автомобилен клъстер заедно с китайски партньор, ще възлизат на около 100 хиляди бройки годишно.

Това съобщава ТАСС с позоваване на ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация Антон Алиханов. „Те (автомобилният клъстер в Нижни Новгород) планират да произведат около 100 хиляди автомобила. Това е приблизителният обем, който впоследствие може да бъде увеличен“, каза министърът.

Ще припомнич, че през май този година, на изложение в Нижни Новгород бяха представени три автомобила, които ще се произвеждат под възродената марка Волга. Гамата на марката се състои от седан от D-клас Volga C40 и два кросоувъра - компактният K30 и средноразмерният K40.

Автомобилите получават оригинален дизайн на предницата; хромирани радиаторни решетки с вертикални ламели с емблеми с характерния елен на групата ГАЗ. Но тези коли, подобно на новите москвичи, са базирани на три модела от китайския автомобилен производител Changan.

Тази китайска марка е представена в Русия от доста широка моделна гама от 14 автомобила, но седанът Changan Raeton Plus и кросоувърите Oshan X5 Plus и Changan Uni-Z, които ще са донори на новите волги, не са официално представени в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 33 гласа.

Свързани новини