Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 11:33 2 498 8

Китайски седан ще се превърне в новата Волга

  • волга-
  • газ-
  • changan

Моделът е дело на Changan и е сравним по размери с Toyota Camry

Китайски седан ще се превърне в новата Волга - 1

В автомобилния завод ГАЗ бе забелязан китайския седан Changan Raeton Plus, който най-вероятно ще се произвежда като новата Волга. Известно е, че руснаците планират да възродят емблематичната марка още тази година.

Въпреки факта, че властите многократно са обявявали стартирането на проекта, все още не е известно точно с коя компания ще бъде създадена новата Волга. Сега стана известно, че с голяма степен на вероятност колата ще бъде построена на базата на един от китайските модели. По-конкретно става дума за донора Raeton Plus.

Новата Волга ще се сглобява в автомобилния завод ГАЗ в Нижни Новгород. Преди дни на територията на предприятието беше забелязан бял китайски седан без емблеми, на базата на който инженерите ще се опитат да съживят емблематичния руски седан. Въпреки лошото качество на снимката, става ясно, че немаркираният модел е Changan Raeton Plus.

Китайски седан ще се превърне в новата Волга

Размерите на китайския седан са 4 800 мм дължина с 2 770 мм междуосие. Така колата е сравнима по размери с Toyota Camry. Raeton Plus се задвижва от 1.5 литров турбо двигател, чиято мощност е 210 конски сили. Максималната скорост на седана е 210 километра в час. По тези характеристики моделът превъзхожда Москвич 6.

В момента руски специалисти тестват потенциалната Волга. Освен това се сглобяват три автомобила в различна степен на готовност. Кой точно модел ще бъде донор на възродената Волга, със сигурност ще стане известно по-късно, малко преди премиерата на автомобила, която ще се състои през 2024 г.

В началото на февруари стана известно , че фирмената емблема с елен ще остане на капака на възродената Волга. В същото време външният вид на седана ще бъде модерен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    9 1 Отговор
    След като е китайска, няма как двигателя да е нещо различно от 1.5 литров
  • 2 Смятайиии

    16 5 Отговор
    Китайски части сглобени от пияни руснации,тц,тц,тц...
  • 3 Този

    8 2 Отговор
    Не е сравним с Камри, защото Камри е с 10 см по-дълга и междуосието е с 6 см по-голямо, но щом авторът казва, няма да спорим и издребняваме за някакви десетина сантиметра.
  • 4 Мдаа

    6 1 Отговор
    Новата Вплга-Пекин
  • 5 оня с коня

    8 2 Отговор
    Важна особеност на Руското Автомобилостроене е, че технологично Основните инструменти за Производсто са Сърп и Чук.
  • 6 Олга

    7 4 Отговор
    Саша ативай на война ,кат те могилизират ще получа Волга
  • 7 КЪПАНА СИГАНКА

    6 1 Отговор
    ХООООРТА РАБОТЯЯЯЯАААТ. ТУКА САМО БЪРДЗИТЕ КРЕДИТИ БАЧККАТ И КООФЛАНД. ТЪРСЯ БЪЛГАРСКИ МЕСТНО ДУМАТИ.... ЧЕРВЕНИ И КУРАВИ МЕСТНО КРАСТАВИЦИ А НАМИРГАМ СЕ ВНОС ОТ МИНАЛО ВРЕМЕ.
  • 8 Тити

    5 3 Отговор
    Китайски варел с рашистки лепенки машала.