Отидете към основна версия

13 657 23

Ето го новото Renault със задно предаване

  • renault-
  • twingo-
  • megane-
  • салон-
  • женева 2014

Наш екип от мястото на събитието

Докато повечето фирми, в това число Mercedes-Benz и BMW, правят нови модели с предно предаване, французите от Renault представиха субкомпактен модел със задно задвижване. От компанията разпространиха снимки на новото Twingo три седмици преди автосалона в Женева, но сега в Швейцария се състоя първата публична поява на минито със задно разположен двигател и задно предаване.

Интересното е, че конструкцията е идентична с тази на следващия Smart, защото автомобилът е разработен съвместно с Daimler. Според конструкторите заради задно разположения основен агрегат новото Twingo е значително по-маневрено. Външните габарити са намалени, като дължината е по-малко със 100 мм. Междуосието обаче е увеличено 130 мм, което става за сметка на намалени надвеси.

Следващото Twingo се представя в четири цвята - светлосин, бял, жълт и червен, а акценти от дизайна напомнят за култовото Renault 5

Шеф дизайнерът на Renault Лоренс ван ден Акер обясни още, че въпреки по-малките габарити, салонът на колата е станал по-просторен и най-важното - по-функционален, макар багажното пространство да е леко намалено. Другият акцент на щанда на Renault в Женева е новата визия на Megane. Подробности за тази кола очаквайте следващата седмица, когато екипът ни ще направи обстоен тест драйв.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Dacia със задно и цена под 10 000 лв.

    <p> Интересна информация за Dacia се появи на страниците на Auto Plus. Според френското издание румънската марка подготвя малка градска кола, ...
    14.03.2014
    30 163
    38