Отидете към основна версия

30 155 38

Dacia със задно и цена под 10 000 лв.

  • dacia-
  • renault-
  • twingo

Интересна информация за Dacia се появи на страниците на Auto Plus. Според френското издание румънската марка подготвя малка градска кола, която ще бъде построена на базата на новото Renault Twingo. По непотвърдена информация моделът ще е със задно предаване и задно разположен двигател, а цената му няма да надвишава 5 000 евро, което се равнява на по-малко от 10 000 лева.

Новото Renault Twingo беше представено съвсем наскоро в рамките на автоизложението в Женева. Конструкцията му е идентична с тази на следващия Smart, защото автомобилът е разработен съвместно с Daimler. Според конструкторите заради задно разположения агрегат новото Twingo е значително по-маневрено. Ако се появи подобен автомобил с емблемата на Dacia, той ще притежава същите впечатляващи за града характеристики.

Що се отнася до моторизацията на новата нискобюджетна Dacia, най-вероятно те ще бъдат заимствани от базовите модификации на Twingo. Заради максимално ниската цена, която се цели с подобен модел, екстри като R-Link с навигация, сгъваем мек таван и прочие няма да присъстват в оборудването на предполагаемата нова субкомпактна Dacia. В базовата екипировка ще са налични обаче ABS, стабилизираща система и въздушни възглавници за водача и пасажера до него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини