Отидете към основна версия

4 023 26

Шеф във VW предупреди, че се очакват много тежки времена

  • vw-
  • volkswagen-
  • id

Компанията има по-малко от 2 години, за да се справи с проблемите си

Volkswagen е изправен пред сериозна финансова криза, като главният финансов директор Арно Анлиц предупреждава, че компанията разполага само с една или две години, за да промени състоянието на основната марка Volkswagen. Проблемите на компанията се изострят от свиването на европейския автомобилен пазар и по-бавното от очакваното внедряване на електромобили.

За да се справи с тези предизвикателства, Volkswagen обяви плановете си да затвори два завода, което е исторически първият случай за автомобилния производител. Очаква се закриването да засегне както заводите за производство на автомобили, така и тези за производство на части.

Новината за закриването на заводите предизвика възмущение сред служителите на Volkswagen в Германия, като профсъюзът IG Metall заплаши със стачни действия. Компанията е изправена пред предизвикателства и на китайския пазар, където се бори да се конкурира с все по-конкурентните и достъпни електрически автомобили.

Главният изпълнителен директор на VW Оливер Блуме подчерта необходимостта от спешни действия за подобряване на рентабилността и осигуряване на дългосрочна устойчивост на марката. Той подчерта, че компанията трябва да се адаптира към променящия се автомобилен пейзаж и да приложи подходящи мерки, за да остане конкурентоспособна.

Финансовата криза, с която се сблъсква Volkswagen, подчертава предизвикателствата, пред които е изправена автомобилната индустрия в резултат на пандемията и очакваното преминаване към електрически превозни средства. Решението на компанията да затвори заводи и да приложи мерки за намаляване на разходите отразява спешността на ситуацията и необходимостта от значителни промени, за да гарантира оцеляването си.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.

Свързани новини