Отидете към основна версия

1 988 5

Американски полицаи описват Model Y като „почти неизползваем“

  • tesla-
  • model model 3-
  • полиция-
  • ford-
  • f-150

Местната власт не е особено доволна от избора за патрулни коли

Преминаването към електрически автомобили е предизвикателство за полицейските управления в САЩ, особено при замяната на популярния Dodge Charger. Макар че Tesla Model Y се разглежда като потенциален заместител, той е подложен на критики поради ограниченото си вътрешно пространство, предизвикателствата пред инфраструктурата за зареждане и сложните функции за безопасност.

Полицейските отдели изразиха загриженост относно способността на Tesla Model Y да настанява повече от един заподозрян. Ограниченото вътрешно пространство, особено на задните седалки, може да затрудни полицаите при транспортирането на няколко заподозрени.

За разлика от него, Ford F-150 Lightning е оценяван по-благоприятно от полицейските управления. Просторният му интериор осигурява достатъчно място за служителите и оборудването, а офроуд възможностите му са подходящи за полицейска работа. Освен това широкото разпространение на дилърски центрове и механици на Ford улеснява поддръжката и модификацията на F-150 Lightning за използване от полицията.

Въпреки че Tesla Model Y предлага някои предимства, като например усъвършенстваната си технология и дългия пробег, той може да не е идеалният избор за всички полицейски управления. Полицаите, облечени в пълно патрулно снаряжение, съобщават, че служебните им колани и бронежилетки са се врязали в пътническата седалка, „което я прави почти неизползваема“. Освен това те откриха, че така наречените „умни“ функции, като автопилот и блокиране по близост, създават главоболия при превключване на предавката или при опит за спиране на автомобил със специална маневра.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини