Отидете към основна версия

4 245 20

Сидеров: Русия и Китай предложиха милиарди инвестиции, властта ги отказа

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • русия-
  • инвестиции-
  • минималната работна заплата-
  • ес

Атака иска минималната работна заплата у нас да е обвързана с минималната в ЕС и да започва от 500-600 евро

Ако не беше Русия, още щяхме да тънем в мрака на турското робство, каза Сидеров пред погледа на Йосиф Кобзон в Русе

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се обяви за независима икономика и създаване на български предприятия. В предаването „Седмицата“ по „Дарик“ той беше категоричен, че предприятията трябва да са в български ръце. Сидеров подкрепи лева като национална валута, а не еврото, с аргумента, че въвеждането на еврото ще доведе до повишаване на цените и ще се отрази негативно върху българската икономика.

Той призова за КТБ да се спази законът - да не се покриват пълните влогове, а само гарантираните по закон. Ръководството на БНБ трябва да бъде сменено, защото има прекалено много съмнения, че не се упражнява надзор.

Сидеров се обяви категорично за прогресивното подоходно облагане и заяви, че „Атака“ единствена е гласувала против плоския данък. Той предложи да има необлагаем минимум от около 500 лв. Относно данъка върху лихвите националист номер едно заяви, че трябва да отпадне, както и ДДС върху дарените храни за бедни хора. Сидеров припомни, че формацията му е предложила в парламента отпадането на ДДС и върху лекарствата, учебниците, стоките от първа необходимост, но предложението беше отхвърлено от ГЕРБ, ДПС и БСП.

„Атака“ иска минималната работна заплата да е обвързана с минималната в ЕС, защото заплатата у нас не отговаря на реалните нужди на хората. Тя трябва да започва от 500-600 евро. Осигурителните вноски не бива да бъдат увеличавани, както и възрастта за пенсиониране.

Сидеров се обяви категорично и против поскъпването на тока, защото няма причини за това. Той обяви всяко поскъпване като принос към печалбарството.

Лидерът на националистите отбеляза, че малките и средни предприятия са отдавна смачкани от големите търговски вериги и беше категоричен, че трябва да се постави ограничение продуктите в една верига да бъдат закупувани от не повече от 50-100 км от мястото, където се намира веригата.

Сидеров се обяви още веднъж в подкрепа на проекта АЕЦ „Белене“ и за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“, а относно „Уестингхаус“ заяви, че технологията на реактора не е ясна и не е добре да се работи с неясни проекти.

Според Сидеров важни инвестиции с европари не могат да се направят. „Еврофондовете едва достигат 2% от БВП. Така че нищо важно с европари не може да се направи. Може да се направи с инвестиции, които да дойдат от други посоки. Такива предложения имаше - от Русия предложиха 15,5 милиарда, но българското правителство не ги прие. Китай предлагат милиарди инвестиции. Това са истински инвестиции. Еврофондовете са просто подигравка, мизерия“, коментира Волен Сидеров.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини