Отидете към основна версия

6 718 18

Веселин Марешки: Битката с картелите тепърва започва

  • горива-
  • картел-
  • бензин

Държавата трябва да си върши работата, не такива като мен да й я свършват, каза независимият кандидат за президент

Днес всички българи записахме една огромна победа над картела. Борба, която водихме месеци наред, завърши с решение на КЗК, което описва, това, което ние от VM Petroleum Ви доказвахме с месеци с реалната си работа. На практика, с действията си ние, и всички вие, които зареждахте при нас, принудихме държавните органи да си свършат работата. Нещо, което, незнайно защо, години наред те пренебрегваха.  Това казва в съобщение до медиите Веселин Марешки.

С доказването на картела в горивата беше доказан и другият факт - че институциите си затварят често очите в полза на картелите, и предпочитат да не си свършат работата. А тяхната работа е да защитават интереса на народа. Вместо това, статуквото е пуснало пипала навсякъде, легализирайки грабежа си над хората.

Днес много хора, начело с премиера Борисов, си приписаха заслугите за разкрития картел, а сервилни медии услужливо пропуснаха факта, че ЕДИНСТВЕНАТА жалба, заради която се сезира КЗК е подадена от мен и екипа ми. Не беше отбелязан и фактът, че VM Petroleum продава горивата си към момента с разлики от 15 до 100% от останалите вериги, печели и се разраства. Значи може!

Само за петте години мандат на Росен Плевнелиев всяко българско семейство е било ощетено с по около 6000 лв, и то, защото държавата не си е вършила работата и си е затваряла очите пред картела. А в близо годината, в която работим, сме оставили в домакинствата и малкия бизнес между 1,5 и 2 милиарда лева, като не сме позволили те да бъдат откраднати от картела. 

Грабежът от народа се извършва всеки ден под различни форми и във всички отрасли. Битката с картелите тепърва започва. Главната битка - моята и Вашата, е да накараме държавата да си върши работата. Не е нужно такива като мен - малко луди, прекалено смели и готови да дадат нещо за хората, да го правят. Ние свършихме работата в сферата на горивата и лекарствата, но има още - храни, ток, парно, банки и какво ли още не.

Щастлив съм обаче, че аз и екипът ми направихме нещо за хората, и продължаваме да го правим всеки ден. Доказваме се с дела, не с празни обещания.

Това е нашият слоган в президентската кампанията, това трябва да е мотивът на всички останали кандидати. Макар да не сещам един, чиято биография да сочи нещо, свършено в полза на народа. За сметка на това, всички те са били част от статуквото и са се облагоденствали по една или друга причина.

Ние няма да спрем да се борим срещу несправедливостите, корупцията, контрабандата, картелите. И е време всички патриоти, почтени хора и професионалисти да се обединим и заедно да лишим представителите на статуквото от възможността да ни грабят и мародерстват.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини