Отидете към основна версия

2 335 8

АвтоВАЗ май е пред фалит?

  • автоваз-
  • фалит-
  • русия

Руската компания е поискала голяма държавна помощ

АвтоВАЗ май е пред фалит? Руската компания е поискала голяма държавна помощ. Това разказва в. „Коммерсант“.

Водещото делово издание посочва, че в средата на януари АвтоВАЗ и Renault са се срещнали с руския вицепремиер Аркадий Дворкович, на който е предложен план за развитие на компанията и на автомобилната индустрия в Русия.

Пожелали анонимност запознати с документи разкриват, че освен обстоен анализ на ситуацията в индустрията и предложените пътища за нейното развитие е било поискано държавата активно да налае средства в сектора.

От АвтоВАЗ са посочили важността на политика за субсидиране на износителите в чужбина на руски автомобили. Освен това целеви средства трябвало да бъдат дадени на изследователски центрове и конструкторски бюра. Отделно трябва да се помисли за внедряването на новите технологии като разработката на автоматични скоростни кутии и двигатели от ново поколение.

С цел на развитието на технологии от АвтоВАЗ и Renault предлагат държавата да помага на компанията на всички етапи: като тестове, сертификация на силовите агрегати и останалите компоненти, при адаптацията на версиите за експорти, компенсиране на разходите за наемане на инженери и специалисти, така и на субсидии за технологичните процеси.

Руският президент Владимир Путин беше разпоредил до март 2016 г. да има подготвена стратегия за развитие на автомобилната промишленост. Миналата есен министерството на промишлеността и търговията беше готово с проекта, но той беше върнат за доработване.

Руските специализирани форуми коментират, че е нужна нова философия за развитието на автомобилостроенето в Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини