Отидете към основна версия

5 721

За един ИТ специалист е важно да трупа знания и да работи с нови технологии

  • кариера-
  • развитие-
  • професия-
  • софтуерен-
  • инженер-
  • онлайн-
  • индустрия-
  • работа-
  • предизвикателства-
  • платформа-
  • коефициенти

Камен споделя, че обожава работата си в UltraPlay, защото постоянно има нови и интересни задачи, както и проекти, които разпалват интереса му към професията и бизнеса на компанията.

Снимка: Камен Тодоров

Това е Камен Тодоров. Камен работи в UltraPlay от 3 години, която е високотехнологична компания, разработваща софтуерни продукти и решения за онлайн игралната индустрия. Компанията е на пазара повече от 9 години и за това време успява да се нареди сред водещите доставчици на онлайн платформа, както и коефициенти за електронни и традиционни спортове.

Би ли описал работата си с няколко изречения?

Работата ми е доста динамична. Постоянно има нови и интересни задачи и проекти, които разпалват интереса ми към професията и бизнеса на компанията. В UltraPlay използваме най-новите технологии. За front end частта, на сайтовете на нашите клиенти, използваме React и Redux, а за backend частта използваме- ASP .NET, .NET Framework, MSSQL.

Освен това, имам доста свобода в работата си, но заедно с тази свобода идва и по-голямата отговорност.

От колко време работиш в тази компания?

Работя в UltraPlay от 3г.

Защо избра да работиш точно в нея и с какво подпомогна за твоето кариерно развитие?

UltraPlay е вторият ми работодател в IT сферата, и бих казал, че каквото съм научил и постигнал, е именно тук. Избрах да работя в UltraPlay, защото създава и поддържа собствен и иновативен софтуер. Другото нещо, което ме грабна, бе интервю задачата, защото осъзнах, че в компанията мога да намеря доста повече от стандартни проекти. Според мен за един IT специалист е важно да намери професионална среда за трупане на нови знания, и за работа с най-новите технологии.

Колко време работи като Младши софтуерен инженер, след което си бил преназначен на позиция Софтуерен инженер?

Преди 3 години започнах като Младши софтуерен инженер. Отне ми около година да премина към позицията Софтуерен инженер.


Какви стъпки трябва да бъдат изминати, за да се пристъпи от позиция Junior Software Engineer към позицията, на която работиш в момента?

Трябваше да продължа да уча и да задълбочавам познанията си в технологиите, които се използват в проекта. Започнах да разглеждам технологии, които биха били полезни за продуктите на компанията. Съществено беше да разбера и различните части на платформата, както и изискванията и особеностите на бизнеса.

Какви са предизвикателствата пред тази длъжност?

Основните предизвикателства са свързани с поддръжката на системата и създаване на нови функционалности. Доста често се налага да допълваме съществуваща функционалност, за да стане тя достатъчно ефективна или пък същината на бизнеса налага да проявяваме повече гъвкавост.

В UltraPlay непрекъснато комуникираме с колегите ни от другите отдели - Трейдинг на електронни и традиционни спортове, Поддръжка на продукти и клиенти, Маркетинг, Продажби и бизнес развитие, тъй като те са специалистите, които ще използват след това системата. С тяхна помощ стигаме до оптималния вариант на продукта, който да е достатъчно интуитивен и приятен за използване от крайните потребители по целия свят.

Кое е нещото, което те мотивира да изпълняваш работата си пълноценно?

Това, което сме постигнали заедно с екипа, и това което ни предстои да свършим. Мотивиращи са и отличията, които получихме през изминалата година. За мен бе огромна чест и удоволствие да получа наградата за “Програмист” на годината за 2018-а, от Global Tech Summit, който се проведе миналата есен в София. Освен моята награда, през 2018-а година, UltraPlay спечели общо 5 международни отличия за своя продукт, предоставящ платформа и коефициенти за електронни спортове, което ме мотивира още повече да вървим напред и да постигаме нови успехи заедно.


Посочи три предизвикателства, които се отвориха пред теб, работейки в тази фирма?

Не мога да конкретизирам точно три определени предизвикателства. Всеки ден пред нас се открива нова възможност да усъвършенстваме софтуерните продукти на компанията. По този начин всички ние в компанията допринасяме за нейната лидерска позиция, в тази изключително динамична и технологична индустрия.

Каква е твоята формула за успех, без която не можеш?

Упоритост, която е умножена по постоянство = успех

Виж актуалните предложения за работа от УлтраПлей България ЕООД


Свързани новини