Отидете към основна версия

2 679 36

Емил Караниколов: Не е вярно, че държавата не може да управлява бензиностанции

  • емил караниколов-
  • бензиностанции-
  • държавни бензиностанции

Всеки, който е нелоялен, трябва да се притеснява, отбеляза министърът на икономиката

Снимка: БГНЕС

Държавните бензиностанции ще бъдат търговско дружество, което ще изгради своя модел, ще определи своите точки и ще работи така, че да е ясен е пример за това как се формират цените, каква е конкуренцията. Това обясни в съботния сутрешен блок по БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Това за бензиностанциите интересува хората, защото те са свикнали да виждат държавното и искат държавното. Тук важното е данъчните складове. През тези данъчни складове могат да влязат нови играчи. Колкото повече играчи влязат, колкото повече от различни места носят гориво, толкова ще имаме по-добри цени, толкова ще имаме и по-добро качество на горивото", заяви Караниколов.

„Държавата ще бъде предвидим партньор. Не е вярно, че държавата не може да управлява. Всеки, който е бил нелоялен обаче трябва да се притеснява. Пада цената на горивото – това идва при нас след 14 – 15 дни, но когато тя се вдигне – това се случва веднага в България", коментира Караниколов и разкри, че по темата с държавните бензиностанции ще се срещне с Веселин Марешки.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини