ФАКТИ.БГ

Арман Бабикян пред ФАКТИ: Тази власт бие като мутра, но със средствата на държавата

Пиар експертът направи любопитен анализ на намерението на българските власти да строят държавни бензиностанции

Публикувана: 26 Май, 2020 20:02
112 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 14581
Арман Бабикян пред ФАКТИ: Тази власт бие като мутра, но със средствата на държавата
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.3 от 72 гласа.

''Енергетиката винаги е била драма в България. И до ден днешен е така. В областта на енергетиката има много малко ресурси, които подсказват наш, независим, автентичен енергиен източник. Ние внасяме ядрените си зарядки за централата си в Козлодуй от Русия, ние внасяме газта си от Русия, ние внасяме петрол от Русия, добре, че са въглищата. Това е единственото българското нещо, с което не зависим от някого'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ пиар експертът и политически анализатор - Арман Бабикян.

В хода на разговора водещата Маринкова напомни на Бабикян, че е работил с някои министри от първото правителство на Борисов, а той ѝ отговори така: ''Да, и между другото тогава пак имаше скандал с ''Лукойл''. Тогава пак, действащ министър на същия този министър-председател, който и в момента е на главите ни, си позволи да каже, че положението на ''Лукойл'' на пазара определено е доминиращо, изрази незадоволство си към заключенията на Комисията за защита на конкуренцията, която, апропо, много пъти е проверявала пазара - има ли картел, има ли монопол. И все нямаше картел, и все нямаше монопол. Така много пъти. Беше много срамно. Тогава министърът изрази позицията си, ясно обоснована и с цифри, и с аргументи, а собственият му министър-председател, вместо да защити своя министър, го нападна в гръб, накара го почти да се извини на рафинерията, обясни какви инвестиции вкарвала рафинерията, колко хора работели. Тогава имаше платени съобщения по българските медии, в едни каренца, ''чудесни'', в които освен, че се отричаше, пишеше, че министърът на енергетиката не е умее да смята. Те почти искаха да го върнат в първи клас. Беше изключително унизително. Една фирма, поставена в това преимуществено положение, да печата платени съобщения срещу действащ български министър и неговият началник да си мълчи.''

Основните твърдения на Трайчо Трайков (б.р. въпросният министър на енергетиката тогава) тогава и сегашните опорки: ''Основните твърдения не се различават много от тези днес, които слушаме. Въпреки че никой не се осмелява да произнесе нито думата ''монопол'', нито думата ''картел'', въпреки че КЗК не е излязла с друго становище и до ден днешен, но виждате се появяват хора като министъра на финансите и други министри, които казват: намерихме начин да регулираме пазара и да няма такава голяма разлика в цените. Като го сметне човек на бързо, това нещо струва около половин милиард (б.р. става въпрос за бъдещите държавни бензиностанции и складовете). Това е към половин милиард, който явно искат да вземат от нас, това са нашите пари, за да постигнели равновесие и баланс и да нямало такива крещящи разлики. Бога ми, тази комисия, състояща се от Х на брой души, можеше да свърши тази работа. Защо трябва да влагаме половин милиард за това?'', запита Бабикян.

На въпрос защо Валентин Златев е отстъпил от водещата си роля в ''Лукойл България'', пиар експертът отговори така: ''О, това е решение на Москва, това не се решава в София.''

''Не мога да кажа дали присъства формално в управлението (б.р. Валентин Златев), но е едно е ясно. Петролният бранш в Русия понесе много тежък удар във връзка с ценовата война, която Саудитска Арабия и ОПЕК поведоха за количеството произвеждани барели нефт на ден. Цената на петрола се срина в целия свят и това доведе до големи загуби. Но противоборство между лобитата на ''Лукойл'' и ''Роснефт'' в Москва е старо. Съответно близостта до сърцето на Путин е решаваща. Това са все непазарни фактори, нямащи общо с това кой продава изгодно, кой не продава изгодно. Изглежда ''Роснефт'' са в силна позиция в момента и изглежда са се намерили адекватни хора, които да представляват този интерес в България за сметка на досегашните. Мисля, че това е реалната причина правителството ни така добролюбиво да се възбуди и да поиска нормални цени на българския енергиен пазар'', изложи тезата си политическият анализатор за решението на държавата да строи държавни бензиностанции, за да регулира пазара.

''Българският министър-председател играеше карти с Валентин Златев. Самият той е споделял, че е играл карти с него. И дори споменаваше, че Златев много лъжел, затова не искал да играе карти с него. Припомням цитати от Борисов'', вметна Арман Бабикян.

За изказването на Валери Симеонов, че ''Валентин Златев е следващият'', гостът на Лили Маринкова заяви следното: ''Ами, Валери Симеонов тогава да обясни какво значи ''следващият''. Да разбирам, че той има контакти с българската прокуратура и Иван Гешев му е съобщил кой ще бъде следващият? Няма друг отговор. Вижте, малко съм скептичен по отношение на възможностите на г-н Симеонов да се пребори със звука от дискотеките и с тоалетните по митниците, за да стигам до мечти, че той ще санкционира Домусчиев за сделката с БМФ, ако помните? Нищо не започва и нищо не свършва с Валери Симеонов. Звучи страшно, когато политик от изпълнителната власт, част от управляващата коалиция, в момента в законодателната, но е в управляващата коалиция, започне да издава присъди вместо оторизираните органи. Това е страшно вече. Това означава, че властите са се слели в една обща хунта. Всички смятат, че Божков го е казал това (б.р. ''хунта'' за първи път), нищо подобно. Това определение за властта в България беше дадено година по-рано. Но когато го каже някой като Божков, или някой като Цветан Василев, някак си всички го чуват. В публичното пространство маса хора, на които им стиска, говорят за диктатура, за хунта и т.н.''

''Той пазеше тръбопроводите на ''Лукойл'' със собствената си фирма ''Ипон''. Това е голяма сделка'', припомни Бабикян момент от частното минало на Борисов.

За това, че досега премиерът Борисов е пазил Златев, а сега трябва да е негов палач, политическият анализатор заяви следното: ''Ами, сигурно е страшно. Не съм сигурен, че е първата подобна (б.р. ситуация). Сигурен съм, че Сретен Йосич ще каже нещо такова, ако можеше да говори пред български медии. Едва ли е първият случай. Погледнете какво става с министрите или с коалиционните партньори. За Борисов това изглежда е технология, нищо различно. Той е управлявал, кажи-речи, с всички в България, които са обикаляли около 4%. С Първанов, с националисти, с Реформаторски блок, с когото искате. В това легло са лягали почти всички, там няма политическа хигиена, или политически принципи. А той е човек, който е казвал: ''Аз с националисти никога''''.

Според Бабикян при Борисов водещ е принципът на оцеляването.

Политическият анализатор напомни, че Борисов, който в първата си предизборна кампания с ГЕРБ е ''плюл'' от сутрин до вечер Р. Овч, след това е назначил Румен Овчаров на работа в ''Лукойл''.

Ироничното интервю на Гриша Ганчев за Капитал, касаещо темата с държавните бензиностанции, Арман Бабикян коментира така: ''Би трябвало внимателно да се слушат такива думи, защото Гриша Ганчев е човек, който вече е попадал под ударите на Борисов. Бяха арестували някой от семейството му, бяха оправдани впоследствие. Той (б.р. Гриша Ганчев) знае отмъстителния характер и начина, по който тази власт бие. Тя бие като мутра, но със средствата на държавата. Тук всичко е лично - арестуват се любовници, деца, съпруги и т.н. Тук се преследва в мафиотски стил. Г-н Ганчев много добре разбира това и затова иронизира ситуацията. Той също знае какво ще се случи и знае, че причината за това не е справедлив пазар на горивата, който е конкурентен.

''Утре може да одържавят всичко, което не им върви. Вече по този начин прибират бизнеси'', заяви още Бабикян, а след това допълни, че властта може да реши да си направи държавни хлебарници и хотели.

Той бе категоричен, че пазарът на горива може да се регулира успешно, без да се похарчи половин милиард.

''Ако една страна иска да се противопостави на цивилизационния курс на друга страна, тя би окупирала, на старта още, няколко неща, според мен. Телекомуникациите, енергийния сектор, след това е лесно. Какво се случи някога? Бензиностанциите ''Петрол'' бяха дадени на Денис Ершов, който след това ген. Атанасов трябваше да експулсира от страната, но не по желание на тогавашната коалиция, която управляваше, а по едно чуждо желание. Единствената рафинерия към момента беше дадена пак на руска компания. Единствената телекомуникационна мрежа беше дадена на Миша Чорни. Съобщавам неслучайно тези имена с такава давност, не защото имам желание да пиша исторически книги, а защото ето, ключовите отрасли, които засягат информацията, телекомуникациите и сектора енергетика, бяха изцяло в ръцете на Русия. А публичните власти на България твърдяха, че ние сме тръгнали към Европейския съюз и НАТО. Нашата икономика беше с вързани ръце още тогава. Продадохме ключови стратегически отрасли на Москва, тя можеше да генерира огромни финансови ресурси тук на наша територия, за да си купи това, което ѝ е удобно и изгодно в българския политически свят'', припомни политическият анализатор.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.3 от 72 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Рошко
1 Отговор
По простичко, "законово" бие като мутра

Коментиран от #32, #63


Оценка:
-12 +143

Абе
2 Отговор
ДОЛУ МУТРИТЕ И МАФИЯТА! :(

Коментиран от #64


Оценка:
-12 +166

3
Този коментар е премахнат от модератор
Пако
4 Отговор
Като си знам "държавата" май ще ходя да зареждам колата в чужбина

Коментиран от #105


Оценка:
-14 +116

СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ
5 Отговор
ИМЕТО МУ, ДА БЪДЕ ВОЛЯТА МУ!
ВЕЛИК СИ БОЙКО, НАИСТИНА ВЕЛИК!
МАЧКАЙ ЧЕРВВНО-АНАДОЛСКАТА ОЛИГАРХИЯ ОГРАБИЛА БЪЛГАРИЯ!
ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ТИ ДАВА И ОЩЕ...5 МАНДАТА!
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!

Коментиран от #85


Оценка:
-181 +34

6
Този коментар е премахнат от модератор
Последния софиянец
7 Отговор
Големите пари са в горивото. От билетчетата на Божков нищо не изкараха. Сега са се прицелили в Златев. Ама Лукойл не е Божков. Ще ги гази руската мечка. ХА ХА ХА?!

Коментиран от #104


Оценка:
-31 +125

без коментар
8 Отговор
ти мозък имаш ли? - и отговор не искам

Оценка:
-7 +33

9
Този коментар е премахнат от модератор
РЪМПЕЗИ
10 Отговор
БАРЦЕЛОНСКИ НА ОЧНА СТАВКА С БОРИСЛАВА...ВЪРХЪТ НА УДОВОЛСТВИЕТО ...

Оценка:
-19 +88

11
Този коментар е премахнат от модератор
барцелончо
12 Отговор
И тя ще си отиде както и дяд Тодор и после ще им се връща

Оценка:
-10 +45

13
Този коментар е премахнат от модератор
ПОЧЕМУ ..ВСИЧКИ РУСОРОБИ,ТРОЛЧЕТА
14 Отговор
И ПОЗИТАНСКИ НЕ ФЕЛНИЦИ РЕВАТ...ХОРОВО ПРИ..ВСЯКО ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЪРХУ...ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ?!? ..ТА САМО ПРЕДИ 30 год.,..УБИВАХТЕ И ВКАРВАХТЕ В ЗАТВОРИТЕ ХОРАТА КОИТО ИСКАХА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И ХАРЕСВАХА ЗАПАДНИЯТ СВЯТ?!?

Коментиран от #43, #65, #109


Оценка:
-63 +38

Лекар БГ
15 Отговор
Добър анализ на Бабикян.
Новата верига бензиностанции ще се казва "ББ Ойл".

Коментиран от #36


Оценка:
-25 +95

курейски дик татор
16 Отговор
бокича щеше да е канонизиран към днешна дата ако беше дал на беднягите по една буца сирене във тези брутални времена а той залитна към далаверката,всички други репресии които му се приписват се извършват и от западя ,но хората не знаят защото са заети със концерти.

Оценка:
-16 +40

Ххх
17 Отговор

До коментар #6 от "Кибика":


Бабикчянчо да каже колко пари му плати божко!!!

Оценка:
-72 +31

Камарг
18 Отговор
Някой знае ли,дали в момента " Лукойл" в момента не е точно руска компания.

Коментиран от #68


Оценка:
-6 +33

Васил Левски
19 Отговор

До коментар #3 от "До БОЙКО МУТРАТА":


Защото винаги ще иска ,още и още...

Оценка:
-8 +30

20
Този коментар е премахнат от модератор
21
Този коментар е премахнат от модератор
Ива
22 Отговор
Абсолютна истина ! Днес самите мутри не се притесняват от истината , че са мутри и бухалки ! Мислете българи , те признават и се гордеят с това което свършиха в България !

Оценка:
-9 +75

Анализаторр
23 Отговор
Барцелонски жа настъпи мотиката в тъмното! Иначе утопичната идея за собствен дистрибутор на горива, съчетан с Държавен резерв не е лоша. Но пък от друга страна като се замисля за един договорен албански битум дето така и не се внесе, предполагам че министрите си мислят, че това ще бъде като търговия със зеленчуци при това на колела (с автоцистерни). Представям си генерираните транспортни разходи, защото иначе ще трябва да се изградят тръбопроводи и да се охраняват.

Оценка:
-7 +37

24
Този коментар е премахнат от модератор
Вече 10 г
25 Отговор
В държавата на ШАЙКАТА управляват ЗАКОНИТЕ на МАФИЯТА !!!!

Коментиран от #30


Оценка:
-8 +71

Хах
26 Отговор
Собственика на сайтове за фалшиви новини анализ правел😂

Оценка:
-36 +16

27
Този коментар е премахнат от модератор
28
Този коментар е премахнат от модератор
29
Този коментар е премахнат от модератор
30
Този коментар е премахнат от модератор
123
31 Отговор
До 22.

Мислете български граждани, че ако се върнат... Тежко ви и горко. Ще лапате мухите, а те с двете ръце в кацата с меда...

Коментиран от #34, #37


Оценка:
-34 +10

ТтТ
32 Отговор

До коментар #1 от "Рошко":


По-добре е от колкото да те бие како комунисът и да няма за какво!

Оценка:
-43 +9

праведен
33 Отговор
Рано или късно, нещата се връщат със страшна сила и то по близки хора..........

Оценка:
-5 +45

andreev
34 Отговор

До коментар #31 от "123":


Ако бяха Българи нямаше да избягат Рано или късно ще се усазнаят че и там неструват

Оценка:
-14 +6

35
Този коментар е премахнат от модератор
Само питам
36 Отговор

До коментар #15 от "Лекар БГ":


Майкъл Чорни не е ли израелски гражданин?Не беше ли тук по едно чуждо настояване,но не руско?И не беше ли велик собственик(а след него и адвоката му) на " народния" Левски?

Коментиран от #61


Оценка:
-4 +38

37
Този коментар е премахнат от модератор
НАДЯВАЙ СЕ
38 Отговор
При нашия правов ред и правова система това никога не става ! ! !

Оценка:
-6 +8

39
Този коментар е премахнат от модератор
Истинска Европа
40 Отговор
Година, две тук ще останат само герберомутрите, без гурбетчийски преводи, без европейски проекти, леле какъв екшън.

Оценка:
-6 +35

Маргинал
41 Отговор
Да бяха направили нещо за всички като да намалят ДДС на хляба а те само на тези които са им ортаци в огабването на народа.

Оценка:
-5 +36

алеко константинов
42 Отговор
не можах да доживея да видя бай ганьо на власт,ама нейсе!

Оценка:
-5 +28

43
Този коментар е премахнат от модератор
44
Този коментар е премахнат от модератор
Лален
45 Отговор
Да живее свободата на словото при която ти трият коментара ако не е удобен, да живее достъпа до здравеопазване до най- близката болница- 60 км., да живее достъпа до образование най- близкото училище в момента е обор за коне на цигъните. Да живеее демокрацията, която я няма.

Коментиран от #72, #78


Оценка:
-4 +42

Българин
46 Отговор
Марешки е зет на Путин, чиято братовчедка е жена на Марешки! Независимо, че не живее вече с жена си бизнеси те са им общи! Марешки купува често гориво от Роснефт, любима на Джуджето Путя.Идеята за държавни складове и бензиностанции се поддържа от Марешки!!

Коментиран от #79


Оценка:
-8 +24

Гг, нерегистриран
47 Отговор
България е рай. Защо ревете ганювци. Едни и същи комунисти. Купихте си по 10 жилища, земя и още и още плюете се. А какво да кажат много по умни от вас. Тия огромни жилища искат отопление, поддържане и... И в провинцията крадете от залъка на народа. Единни сте всички в краденето и само плюете и се криете, а не зная дали и вие не сте за заплюване. Всички сте едно цяло. Загубени животи, съдби, а бяха само на 25 преди... Добре че са робите, за нищо не ставате мързеливи пенсионери номенклатура историци и сие. За едното дете, за другото, ходиха навън и не им харесало. Как ще им хареса, като мама и тати бкп номенклатура, купуват и мислят да продават, писна ни от примати, бетер циганите сте. Те поне неуки, а вие само връзки търсите за хахохихи без много труд и наготово. Добре, че са турците и малцинствата, за подигравка станахте. Кажи ми ти отвън, опозижия, как би се справил, ако те изберат. Как би подобрил живота, на някои по например 35 годишни, завършили и заминали. Какво им би предложил, работа в провинцията.. Объркахте и убихте маса народ през тия 30 години и преди х 2 36,.на запад си държат за техните родени.. И се женят малки, раждат по 3 деца и държавата ги осигурява, а тук комунисти, комсомолците.. Всичко по старому. Живи и здрави..
Между другото.

Оценка:
-13 +11

Чики-Рики
48 Отговор
M&G Petroleum LTD, Bulgaria ,ще се казва компанията! Първите две букви идват от : Марешки и Горанов,ако не е станало ясно!

Коментиран от #89


Оценка:
-7 +13

49
Този коментар е премахнат от модератор
50
Този коментар е премахнат от модератор
51
Този коментар е премахнат от модератор
52
Този коментар е премахнат от модератор
112ццц
53 Отговор
Никой не ви иска нищо от вас, от комунист ли, бг не е място за живеене. След границата си окей. Друг свят, но да си се родил в техните държави, но много по добре навън, но не и в България. Не се обиждайте. Тук за вас и деца, и внуци е ок. Без много да се трудите получавате и то много за изработеното.

Оценка:
-6 +5

Всички са МУТРИ !
54 Отговор
Що , проблем ли има нещо ! Не виждаш ли, че се хапят и давят помежду си кой да е "Кръстника" а ти си мислиш , че е за твое добро ! Хапят се кой да яхне " Белия кон" а за нас - същия праз. Влака продължава на ЗАПАД до крайна гара - " Национална катастрофа "!

Оценка:
-5 +16

55
Този коментар е премахнат от модератор
На арменеца в главата му е само ЕДНО !
56 Отговор
Да те удря под тезгяха - ЧЕКМЕДЖЕ ! Забележи апетитаму как расте !

Оценка:
-8 +7

Гост, анон
57 Отговор
Тук приятелите, средата ти липсва в малките градчета. А веднъж напуснал БГ не искаш обрстно, но и навън нещата не са розови за не родените там. Те си държат за техните хора. Пишем, как стоят нещата навън, а не всеки сам тръгнал да търси е лесно. Ако си пробивен, тарикат става. От бг цели семейства тръгнаха и си помагат, имат гаражи, фирми, но са нямали пари по живково, дано не мине котка, че и навън вече не е сигурно, дано им се размине на българите по света. Има много останали без работа, но чакат, имат деца, не им се ще в бг, а са от големи градове. От лошо на хубаво се свиква, но от хубаво на лошо, става много тягаво. Сложна е. УСПЕХ и Късмет на всички български граждани по света. Дай Боже светлина в душите им.

Оценка:
-1 +11

Той казват имал синя кръв
58 Отговор
А когато дядому бягаше от ятагана , претенции за разлика в цвета на кръвта му тогава се оказа че такава няма. А днес - ИЗНЕНАДА , петелът е женски арменска Козаностра ! Неизвестните възмажности на арменската диаспора , на тяхната воля и неогасващ ДУХ , да го бие по шкембето само чекмеджето !

Оценка:
-5 +4

59
Този коментар е премахнат от модератор
60
Този коментар е премахнат от модератор
всичко има начало и крайима
61 Отговор

До коментар #36 от "Само питам":


Да така е ,но сега е в затвора в Таджикистан.

Коментиран от #69


Оценка:
-0 +2

нашия
62 Отговор
Тази власт бие като мутра...затова ли ви нямаше на площада господин борец за правдата

Оценка:
-3 +6

нашия
63 Отговор

До коментар #1 от "Рошко":


Тази власт бие като мутра....затова ли не бяхте на площада господине

Оценка:
-5 +7

нашия
64 Отговор

До коментар #2 от "Абе":


Тази власт бие като мутра по клавишите всеки може а къде бра гъби преди няколко дена -хората те чакаха на площада да го кажеш

Оценка:
-5 +6

МОИС КОЕН бг еврейн
65 Отговор

До коментар #14 от "ПОЧЕМУ ..ВСИЧКИ РУСОРОБИ,ТРОЛЧЕТА":


На Арман само носът му е арменски, а акъла му ....си е ШОПСКИ.......

Оценка:
-4 +4

@гост
66 Отговор
Дайте инфо за пътуванията. Политиката не ни вълнува. Искаме да ни уведомявате, както за короновируса, така и западни държави. За Германия, що годе подразбрахме, за Лондон искаме, купили са много български семейства с деца, билети за Бяло море, нищо, че са от Варна, а и българи, искат да си видят за 3 дни родителите си, ще има ли разхлабване, втора вълна коронавирус, 14 дни и тъй нататък. Ще следим, нищо, че ако разрешите в последния момент.. С самолетните билети..?, но ще прежалим парите, важно е да сме всички здрави, децата ни. В очакване, много отвън.

Светли празници и обичаи.

До скоро!?!

Оценка:
-2 +3

оня с коня
67 Отговор
Арменското лице Бабикян твърди,че създаването на Държавни Бензиностанции ще струва 500 млн лв.ДА ЗАПОМНИМ тая Цифра.Прочетох Статия,в която пише следното:В ЕС съществува Закон,който Регулира %-та на Акциза,който може да бъде налаган на Литър гориво.Същият закон регламентира въпросния % в границите "от-до",като най-ниската е 0,64лв в бълг. пари.За сравнение Австрия в която Стойността на Горивата е почти същата като у нас,налага Акциз равен на 1 ЛЕВ.БГ обаче по необясними причини се е спряла на малко над долната граница - 0,65лв.И точно с тая разлика от 0,35лв Лукойл НИ ДЕРЕ за всеки литър,като на Годишна база това прави 1 МИЛИАРД от усредненото количество гориво продадено в БГ.Което значи,че само за Половин година Бензиностанциите + Складовете към тях ЩЕ СЕ ИЗПЛАТЯТ.Ако Правителството вдигне Акциза на 1лв като в Австрия,Лукойл ще го включи в цената БЕЗ да намалява печалбата си и Стойността на литър ще отиде на 3лв,защото Няма закон в Демократичните страни,който да диктува на каква цена Търговецът може да си продава стоката,т.е. няма Таван.Затова и остава единственият вариант- ДА СЕ НАТИСНЕ ЦЕНАТА надолу чрез Държ. Бензиностанции,като същевременно се ПОВИШИ И АКЦИЗА.

Оценка:
-5 +8

Ленин
68 Отговор

До коментар #18 от "Камарг":


Вземи прочети малко.Лукоил е 78 процента американска.

Коментиран от #80


Оценка:
-8 +7

69
Този коментар е премахнат от модератор
Бисер
70 Отговор
Защо всички ни заблуждават,че Лукойл била Руска.Като 69% притежава Натанаил Ротшилд.Няма нито един руснак в управлението.Политиците ни подариха предприятието на евреина който дори не плаща данъци.Заповядано от сащ Б.Б да опази грабежа на България.Той дори им асвалтира с наши пари.Такива продажни народо предатели не знам да е имало някога.

Коментиран от #74, #93


Оценка:
-4 +9

71
Този коментар е премахнат от модератор
ТЪпет
72 Отговор

До коментар #45 от "Лален":


Нищо за грамотното писане не казвате.

Оценка:
-0 +1

73
Този коментар е премахнат от модератор
74
Този коментар е премахнат от модератор
Тошко
75 Отговор
Арменеца (кръгом и бегом) в Армения!

Оценка:
-2 +7

Мемфис
76 Отговор
Браво!
Този сайт не го обичам, но напоследък се появяват обективни и смислени публикации.
Не знам каква е причината, но ако така продължават нещата има надежда!

Оценка:
-7 +3

Неразумно решение
77 Отговор
Някой жестоко заблуждава Борисов. Това начинание предварително е обречено на тотален неуспех и то с голям отзвук в обществото. Бизнесът с горивата е абсолютно конкурентен и без държавна помощ под една или друга форма това държавно предприятие е обречено на неуспех. А държавната помощ е забранена колкото и да бъде замаскирана. Ще закъсат със строежа на нови бензиностанции и ще се опитат да откраднат готови такива най-вероятно от "Петрол". Някои олигарси от подкрепяща правителството "опозиционна" партия много успешно в последните години крадат чужди бизнеси, но не могат да ги управляват и те фалират. Например "Булгартабак". По-добре намерете начин да се откажете, още повече, че това е продължително начинание и враговете ви ще използват това на предстоящите избори.

Оценка:
-5 +1

Чувай Боже
78 Отговор

До коментар #45 от "Лален":


Мдаааа, личи че цигЪните доста са ти пречили да посещаваш училище.

Оценка:
-0 +2

Нормален
79 Отговор

До коментар #46 от "Българин":


Жената на Марешки е роднина на Юрий Лужков.Това е 100%.Дали има нещо с Путин лично аз не мога да кажа.Дай подробности.

Оценка:
-0 +5

Любопитен
80 Отговор

До коментар #68 от "Ленин":


Ама на Джордж Буш ли е Лукойл или на Хилари Клинтън?

Оценка:
-2 +3

Само питам
81 Отговор
Защо ми изтрихте коментара, че Бабикян е собственик на сайтовете за фалшиви новини?

Коментиран от #86, #88


Оценка:
-5 +6

82
Този коментар е премахнат от модератор
83
Този коментар е премахнат от модератор
ггггг
84 Отговор
Бабикян -единица за фалшива новина.

Коментиран от #102


Оценка:
-3 +6

ВАП
85 Отговор

До коментар #5 от "СВЕТИ БОЙКО-ПОБЕДОНОСЕЦ, ДА СЕ СВЕТИ":


Ти ли си цяла България, бе, смотаняк?

Оценка:
-5 +6

ВАП
86 Отговор

До коментар #81 от "Само питам":


Не питай, а се образовай!

Оценка:
-0 +1

87
Този коментар е премахнат от модератор
Още ли се чудеш
88 Отговор

До коментар #81 от "Само питам":


Защото, не са фалшиви новините!

Оценка:
-1 +0

Горанов нестава кух е
89 Отговор

До коментар #48 от "Чики-Рики":


Какъв е Горанов пред Борисов, та ще ми прави бензиностанции.
Той една къща, не може да си направи, като хората, та искаш мулти -проекти да завихря!Селянче си е , в тази глутница.
Виж има хора, дето инвестират в Барцелона в милиони евро ,имат опит в офшорки ,те по стават, финансовия го возят за кураж, белким
забрави , какво зло стори на Божков!

Оценка:
-2 +5

90
Този коментар е премахнат от модератор
91
Този коментар е премахнат от модератор
92
Този коментар е премахнат от модератор
Буров
93 Отговор

До коментар #70 от "Бисер":


Кого лъжеш ,че Лукойл не била руска , да ти изрецитирам ли всички управители в ЛУКойл и рускините . Това е една руска 5та колона в България.

Оценка:
-0 +5

Макс Моузли
94 Отговор
Много е зачервил гребена Бабичката и той е на ДС хранилка при библиотекарите.

Оценка:
-0 +2

Иванов
95 Отговор
Четейки всичко това си викам: ,,Айде бе , Майче /Манолова/ и ти драги ми Славчо/Трифонов/ кога ще вземете властта , че да го ,,оправите,, така както вие си знаете този народ, който все чака някой да го оправи, но самият той никога и нищо няма да предприеме.

Оценка:
-2 +1

96
Този коментар е премахнат от модератор
97
Този коментар е премахнат от модератор
ЗЛАТЕВИЯ ВАЛЬО
98 Отговор
НАЙ-СЕТНЕ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ,ТЕЗИ БРАКОНИЕРИ ДА СЕ УСЕТЯТ НАЙ-СЕТНЕ,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ЦОЦАТ ПОВЕЧЕ ГОРКИТЕ ШОФЬОРИ,А ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ ТРЯБВА ДА ОТИДЕ ДА ПРАВИ КОМПАНИЯ НА АРАБАДЖИЕВИ,БАНЕВИ, И Т.Н.

Оценка:
-0 +3

99
Този коментар е премахнат от модератор
Топ
100 Отговор
Това шопар мое ли ме фане за х.я

Оценка:
-0 +0

АМАН от Русия и Турция
101 Отговор
СЛАВА БОГУ, ЧЕ СМЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ИНАЧЕ ЩЕ НИ ПОБЪРКАТ И ОКУПИРАТ РУСКИ И ТУРСКИ МЕРАЦИ. А с тези наши безгръбначни и продажни политици, това става много лесно и бързо.

Оценка:
-0 +2

чичо
102 Отговор

До коментар #84 от "ггггг":


Ааа,не мой така,плачеш за комсомолско събрание-то от бой,другаря Бабикян,не мож го позна,ти за мярна единица го взимаш.

Оценка:
-0 +1

Българин
103 Отговор
101

Ние не сме излизали от туркие и русия. Раждай, имате откраднати милиони, милиарди от народа, кво чакате, бедняка няма, обрахте ги, гол охлюв, кой иска. Айде знаете, кои раждат и жокат от социала, младите с кафето, цигарето, българин умре, арменец мало, евреи мало, мръсна полигика.

Оценка:
-0 +0

Казиченец
104 Отговор

До коментар #7 от "Последния софиянец":


Каква мечка тя стана «заек ну пагади «всеки го стреля щом едни араби го мачкат

Оценка:
-0 +0

Ново
105 Отговор

До коментар #4 от "Пако":


Всички»бивши» са много умни и знаещи а защо са ги изгонили никога не казват и защо само споменава името борисов а други министри председатели нямало ли е

Оценка:
-1 +0

истинко
106 Отговор
Истината е, че България няма самостоятелна и ясна вътрешна и външна политика, та била тя и икономическа. Ние винаги сме били продажници. До вчера ни "обяздваше" СССР, а днес САЩ и неговите посестрими от Великобритания, Канада, Австралия, ЕС и тем подобни! На зад не остават и руснаците, но ако от САЩ можем да вземем нещо - напр. технологии, качествени стоки и т. н., то руснаците само ни крадът и ни навират старите пребоядисани комунисти от ГЕРБ! Ето защо ГЕРБ концентрира в себе си голям финансов и властови ресурс с който вече са си е самодостатъчени - сега може да са един файтон хора но когато купят т.н. "Изборна комисия" и достатъчно ниско-интелигентни и бедни хора, и когато в тях е и ръжена - прокуратурата, то ГЕРБаджиите могат съвсем спокойно да управляват.... вечно! Тук няма ограничения за мандати! Нищо че чл. 1 от комунистическата Конституция отпадна, новите пребоядисани комунисти от ГЕРБ ще са винаги фаворита и победителя в изборите! Е могат да подпомогнат братската си ДПС или ВМРО да вземат някои и други избори и да управляват заедно с тях! А ако успеят да купят чрез пловдивския свинар и БСП....може след време и с тях да управляват!

Оценка:
-0 +1

Анатема,Безрдници!
107 Отговор
Държавата отстрани изглежда като подпалена от всички страни и един пиян пожарникар се опитва да я гаси с бензин.

Оценка:
-0 +0

108
Този коментар е премахнат от модератор
109
Този коментар е премахнат от модератор
110
Този коментар е премахнат от модератор
111
Този коментар е премахнат от модератор
112
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Айдер Муждабаев
Адвокат на генералния директор на кримо-татарската телевизия ATR коментира изборите за руска Дума в Крим
Мълчи Украйна – и Западът облекчено ще го преглътне..."

Още бисери
ТОП 5