Отидете към основна версия

1 170 7

ББР подготви програма от 60 млн. лева в подкрепа на туризма

  • българска банка за развитие-
  • туризъм-
  • меморандум-
  • кредити

Следва мярка в посока земеделие

Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие отпуска две нови кредитни линии за 60 милиона лева, с които да се помогне на туристическите фирми и представители на бранша, предаде БНТ.

Както ФАКТИ вече съобщи, меморандумът беше подписан в министерството на туризма.

Лихвата по кредитите ще бъде 2,8%. Те ще бъдат давани с гратисен период от 12 месеца за ресторантьорите и 18 месеца за хотелиерите.

Между 500 и 750 хил. лв. варира таванът на кредитите за микро, малки и средни фирми в туристическия сектор в зависимост от техния персонал.

Ресторантьори и хотелиери могат да се възползват от 3 вида кредити, като е предвидена възможност за финансиране и на фирми с просрочени задължения до 90 дни. Рефинансираните могат да бъдат разсрочени до 2г. като се облекчат погасителните вноски.

"Следва мярка в посока земеделие. Предстои от оперативната програма също да създадем нов продукт относно енергийна ефективност, който ще бъде около 130 млн. лв., така че работим много активно за подкрепа на българската икономика", каза Даниел Лорер - министър на иновациите и растежа.

ББР е договорила кредити за над 388 млн. лв. по Гаранционната програма, става ясно от декемврийския бюлетин на финансовата институция.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини