Last news in Fakti

5 Януари, 2022 05:40 1 124 7

ББР подготви програма от 60 млн. лева в подкрепа на туризма

  • българска банка за развитие-
  • туризъм-
  • меморандум-
  • кредити

Следва мярка в посока земеделие

ББР подготви програма от 60 млн. лева в подкрепа на туризма - 1
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие отпуска две нови кредитни линии за 60 милиона лева, с които да се помогне на туристическите фирми и представители на бранша, предаде БНТ.

Както ФАКТИ вече съобщи, меморандумът беше подписан в министерството на туризма.

Лихвата по кредитите ще бъде 2,8%. Те ще бъдат давани с гратисен период от 12 месеца за ресторантьорите и 18 месеца за хотелиерите.

Между 500 и 750 хил. лв. варира таванът на кредитите за микро, малки и средни фирми в туристическия сектор в зависимост от техния персонал.

Ресторантьори и хотелиери могат да се възползват от 3 вида кредити, като е предвидена възможност за финансиране и на фирми с просрочени задължения до 90 дни. Рефинансираните могат да бъдат разсрочени до 2г. като се облекчат погасителните вноски.

"Следва мярка в посока земеделие. Предстои от оперативната програма също да създадем нов продукт относно енергийна ефективност, който ще бъде около 130 млн. лв., така че работим много активно за подкрепа на българската икономика", каза Даниел Лорер - министър на иновациите и растежа.

ББР е договорила кредити за над 388 млн. лв. по Гаранционната програма, става ясно от декемврийския бюлетин на финансовата институция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    3 1 Отговор
    ХЕХЕ .. ИМИТИРАТ ДЕЙНОСТ ... КВО СА 60 МИЛИОНА ЛЕВА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 0808

    3 0 Отговор
    .... а така, пълнете гушата на мутрите, които не внасят стотинка данъци... не е луд...
  • 4 Казичене

    3 1 Отговор
    Укрепваме Мутроморието! Дано това лято е отворена Турция, че да си починем по-евтино и човешки..
  • 5 Заграбиха

    2 1 Отговор
    и им подариха хотели , сега и пари за алчноста, некадърността та и некомпетентността им ?
  • 6 Цанко Арабаджиев Покер

    3 0 Отговор
    Не се притеснявайте, ББР почти не работи от Май до сега, а само сключва договори с адвокати и фирми близки до просто Киро, така че очевидно няма да се престарава да кредитира и туризма.
    Кредити от тази банка ще започнат да се дават само на близки до кръга на просто Киро и Лорер. Пример за това е, че не се извършиха никакви проверки във Фонда на фондовете, който е с бюджет от няколко милиарда и също беше през лятото и все още е под ръководството на Лорер.
  • 7 Физиономия на невменяем

    0 0 Отговор
    Жоро да те питам нещо като си дойдеш изморен от работа дали имаш време за душ