Отидете към основна версия

21 992 111

Важна новина за „Северен поток – 2“

  • северен поток-2-
  • русия-
  • siemens-
  • турбина-
  • ремонт-
  • канада

Siemens ще достави възможно най-бързо турбината за тръбопровода

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турбината за „Северен поток – 2“ще бъде доставена след ремонт от Канада "възможно най-скоро", се казва в изявление на Siemens Energy. „Нашата цел е да доставим турбината до мястото на работа възможно най-бързо“, се казва в прессъобщението. Компанията отбеляза, че нейните специалисти работят по допълнителни координационни и логистични въпроси.

Канада реши да върне турбината за газопровода "Северен поток -2" след ремонт. Агрегатът ще бъде изпратен в Германия, която след това ще го предаде на "Газпром".

Северен поток вече е основният маршрут за транспортиране на руски газ към Европа. В средата на юни "Газпром" обяви, че е принуден да намали изпомпването от планираните 167 милиона кубически метра на ден до 67. Тази ситуация беше причинена от забавянето на ремонта на един газов помпен агрегат, който Канада не върна поради санкции, и развитието на капиталния ремонт на друга турбина.

Сега руската компания използва около 40% от капацитета на линията и от 11 до 21 юли, както е планирано, ще спре "Северен поток -2" за годишен ремонт.

Това може да влоши недостига на газ в Европа. Някои страни - сред които Германия и Австрия, изразиха загриженост, че доставките след приключване на работата може да бъдат намалени или спрени.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 96 гласа.

Свързани новини