Отидете към основна версия

3 959 49

Захарова с коментар за САЩ

  • мария захарова-
  • сащ-
  • русия-
  • рецесия-
  • икономика

Белият дом упорито отрича рецесия в Щатите

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Белият дом упорито отрича рецесията в САЩ. „Те решиха да забранят тази дума. Белият дом отрича рецесия в Съединените щати. Те упорито стоят на позицията си, спорят със собствените си журналисти, клатят глави, ядосват се, отказват да отговарят на уточняващи въпроси какво тогава е "рецесия", , заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

"Знаете ли как приключват икономическите депресии в САЩ? Те просто спират да използват тази дума. Като думата "паника" в контекста на икономическата криза. Няма дума - няма проблем. Очевидно и този път са решили: взеха и премахна думата „рецесия“, каза представителят на руското външно министерство.

Преди „американските политически въжеиграчи се спасяваха от модни думи като „рецесия“, „забавяне“, отбеляза Захарова, „но сега ситуацията е катастрофална. Сигурна съм, че PR хората, наети от Белия дом, измислят нещо като „външна рецесия“ или „рецесионна намеса на Кремъл“, каза тя.

По-рано прессекретарят на президента на САЩ Карин Жан-Пиер влезе в спор с журналист по време на брифинг относно определението за рецесия и се опита да излъже за икономическата ситуация в САЩъ. Бюрото за икономически анализи на Министерството на търговията на САЩ излезе с прессъобщение, според което брутният вътрешен продукт на страната през второто тримесечие на 2022 г. е намалял с 0,9% на годишна база. Така икономиката на САЩ е в упадък от шест месеца.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 53 гласа.

Свързани новини