Отидете към основна версия

926 0

ДКЕВР започна проверка в EVN

  • дкевр-
  • evn-
  • проверка

Експерти от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са започнали проверка в EVN България Електроразпределение, съобщиха от енергийната компания.

Проверката акцентира на процедурата за присъединяване на производители на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници към електроразпределителната мрежа за периода 2011-2013 година, уточняват от БНР.

От EVN уточняват, че експертите проверяват издадени становища, предварителни и окончателни договори по присъединяването на ВЕИ централи. Предвидено е и посещение на избрани от Държавната комисия клиентски центрове за предоставяне на допълнителна информация и документация.

Като припомнят, че данни за ВЕИ централите са били връчени на Държавната енергийна комисия през април 2013-а година, когато в EVN беше извършен одит за изпълнение на инвестиционните програми за периода 2008-2013, от дружеството уверяват, че и сега ще съдействат за изясняване на всички въпроси, които са предмет на проверките за постигане на максимална яснота и прозрачност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Токът е по-евтин от днес

    От днес влизат в сила новите по-ниски цени на тока. Битовите клиенти на ЧЕЗ ще плащат по 0,15 лв. за киловатчас дневна енергия, а нощната тариф ...
    01.08.2013
    1 848
    0
  • ДКЕВР обявява цените на тока

    Новите цени на тока от 1 август ще станат окончателно ясни днес. Решението ще бъде взето на закрито заседания на енергийния регулатор. По първо ...
    29.07.2013
    1 293
    0