Last news in Fakti

1 Август, 2013 08:28 1 801 0

Токът е по-евтин от днес

  • ток-
  • дкевр

От днес влизат в сила новите по-ниски цени на тока.

Битовите клиенти на ЧЕЗ ще плащат по 0,15 лв. за киловатчас дневна енергия, а нощната тарифа ще бъде по 0,09 лв. за киловатчас.

Крайните цени за електрическа енергия за клиентите на EVN с включени мрежови услуги са 0,15 лв. за киловатчас дневна енергия и 0,10 лв. за киловатчас нощна енергия.

Токът за клиентите на „Енерго-про” ще е на цена 0,16 лв. за киловатчас през деня и 0,10 лв. за киловатчас на нощна тарифа.

Промени има и във фактурите. Цената на зелена и кафява енергия ще бъде включена в общата сметка. Точна разбивка за това от кой производител колко енергия сме ползвали и на каква цена ще получаваме през определен период от време.

EVN и ЧЕЗ вече обявиха, че ще направят извънреден отчет. ЕНЕРГО-ПРО ще разделят периода на две – преди и след 1 август и така ще пресмятат старата и новата тарифа.

От енергодружествата напомнят – ако искаме сами да засечем електромерите си, трябва да направим това точно днес – в деня, в който влизат в сила новите цени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА