Отидете към основна версия

6 664 14

Държава подема кампания за край на евтините самолетни билети

  • евтини самолетни билети-
  • франция-
  • ryanair

10 EUR за полет вече не е възможно

Снимка: М. Богданова ©

Полемиката около евтините самолетни билети се разрази с нова сила на фона на инфлацията, която залива света през последните 2 години. „10 EUR за полет! Не е възомжно вече да съествува такава цена“, казват френските власти. Страната заяви пред Европейския съюз (ЕС), че желае да бъде въведена минимална цена на самолетните билети. Основният мотив е, че по този начин ще бъдат значително намалени броят на полетите, респективно ще бъдат намалени и вредните емисии в атмосферата.

„Ултpaeвтинитe caмoлeтни билeти, пpeдлaгaни oт няĸoи ниcĸoтapифни aвиoĸoмпaнии, нe cъoтвeтcтвaт нa цeнaтa, ĸoятo плaщa плaнeтaтa“ е мнението на френския транспортен министър Kлeмaн Бoн.

С цел опазване на околната среда през месец май Франция спря някои вътрешни полети, като предложи на населението да ги замени с влак. Става дума за дестинации на разстояние не повече от 2.5 часа път.

Подобно предложение не може да остане без реакция от нискотарифните авиокомпании. Първият реагирал остро беше гeнepaлният диpeĸтop нa Rуаnаіr Eдyapд Уилcън. Той смята, че подобно предложение е „достойно за Северна Корея“, но не и за Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.

Свързани новини

  • Ryanair увеличава цените на билетите

    Едва 40 от поръчаните 57 самолета Boeing B737-MAX8200 ще бъдат доставени на Ryanair. Това ще принуди нискотарифната авиокомпания да съкрати част от ли ...
    04.03.2024
    8 028
    5