Last news in Fakti

4 Март, 2024 17:26 7 840 5

Ryanair увеличава цените на билетите

  • ryanair-
  • нискотарифна-
  • авиокомпания-
  • самолети-
  • boeing-
  • доставка-
  • забавяне

Причината е доставка на 40 от общо 57 машини, което ще доведе до отмяна и на част от полетите

Ryanair увеличава цените на билетите - 1
Снимка: М. Богданова ©

Едва 40 от поръчаните 57 самолета Boeing B737-MAX8200 ще бъдат доставени на Ryanair. Това ще принуди нискотарифната авиокомпания да съкрати част от линиите и честота на полетите си през предстоящите летни месеци юли, август и септември. Към момента компанията разполага със 66 машини, уточниха от там. Съкращенията вече са вписани в предстоящия летен сезон, като ще бъдат засегнати полети от Дъблин, Милано Малпенса, Варшава Модлин и 4 португалски летища, където разходите нарастват по-бързо от инфлацията през 2024 г. Всички засегнати пътници вече са получили известия за промяна на графика, предлагащи им алтернатива полетно време или пълно възстановяване на сумата.

По-малкият брой самолети ще окаже влияние и върху плановете за превоз на пътници. Техният брой се коригира от 205 милиона на 200 милиона през 2025 г.

„Ние сме много разочаровани от тези последни забавяния на доставките на Boeing, но продължаваме да работим с авиопроизводителя, за да увеличим максимално броя на новите самолети B737, които получаваме до края на юни. Сега ще работим с Boeing за намаляване изоставането им в доставките“, каза главният изпълнителен директор на Ryanair Group Майкъл О'Лиъри.

„Очакваме тези последни забавяния на доставките на Boeing, съчетани със спирането на до 20% от флотилиите A320 на нашите конкуренти Airbus в Европа, ще доведат до по-ограничен капацитет и малко по-високи цени на самолетните билети за потребителите в Европа през Лято`24“, предупреди О'Лиъри.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе да те питам

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    От москва или от Максуда си?
  • 3 Марда

    4 4 Отговор
    Край на евтиния керосин... София спира да бъде международна авио бензиностанция!
  • 4 Иванов

    3 0 Отговор
    Нищо ново нали идват почивките народа почна по често да лети и както всеки път се вдигат и цените както и бензина у нас като дойде лятото и почват дежурните оправдания
  • 5 Иво

    2 0 Отговор
    Ха ,ха проследете до кои страни ,ще се повишат цените на самолетните билети!! Това са тези дето изсипват милиарди и оръжие за фашистка окраина !! Хак им е !!