Отидете към основна версия

3 827 19

Глобални тенденции! Износните цени на руската пшеница тръгнаха надолу

  • пшеница-
  • русия-
  • зърнена сделка-
  • украйна

Товарните тарифи са останали без промяна през последните седмици на равнище от около 40-45 евро метрични тона, но вероятно ще се повишат най-скоро време

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Износните цени на руската пшеница са се понижили през миналата седмица, следвайки глобалните тенденции, тъй като анализаторите продължават да повишават прогнозите си за реколтата и износа за този сезон, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Цената за руската пшеница със съдържание на протеин от 12,5 на сто с "Франко борд" доставка (продавачът е осъществил задълженията си по доставката, когато стоката е преминала през борда на посочен от купувача съд/кораба в уговореното пристанище за натоварване - бел.ред.) през октомври е била 240 долара за метричен тон миналата седмица, което е спад спрямо 245 долара на тон през предходната седмица. Това съобщи Институтът за селскостопански пазарни проучвания "ИКАР".

Според оценката на консултантската компания в областта на земеделието "СовЕкон" цената за този клас пшеница е 246-250 долара за тон "Франко борд" доставка спрямо 248-250 долара седмица по-рано.

Руските атаки срещу украински и дунавски пристанища не са повлияли на цените на пшеницата. "Нанесени са щети на някои дунавски инсталации и транспорт. Навигацията обаче продължава да работи към настоящия момент", според съобщение на "СовЕкон".

"Товарните тарифи са останали без промяна през последните седмици на равнище от около 40-45 евро метрични тона, но вероятно ще се повишат най-скоро време", според "СовЕкон".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини