Отидете към основна версия

1 539 8

Pfizer и AstraZeneca откриват производство в една от най-големите държави в света

  • казахстан-
  • pfizer-
  • astra zeneca

Това е Казахстан

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Казахските власти очакват да стартират производството на лекарства от Pfizer и AstraZeneca в републиката, съобщиха от правителствената пресслужба след заседание на Съвета за подобряване на инвестиционния климат.

"Премиерът Алихан Смаилов отбеляза, че правителството активно си сътрудничи с основните представители на световната фармацевтична индустрия, предоставяйки пакети от мерки за държавна подкрепа. По този начин с Pfizer се планира сключване на инвестиционно споразумение за локализиране на производството на лекарства. Споразумение постигнахме с AstraZeneca за създаване на договорно производство на оригинални лекарства с обемни инвестиции от 32 млн. USD“, се казва в изявлението.

Също така, като част от неотдавнашното посещение на президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев в САЩ, беше подписано рамково споразумение с GE Healthcare за локализиране на производството на медицинско оборудване на стойност 60 млн. USD. Ще се разработват редица проекти с Roсhe на стойност 2,5 млн. USD. Те са на различни етапи на изпълнение на договорни производствени проекти с инвеститори от Южна Корея, Турция, Египет и Израел“, уточниха от пресслужбата.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини