Отидете към основна версия

2 505 44

Русия е готова за мащабен износ на свинско месо

  • русия-
  • износ-
  • свинско месо

Първа в списъка е Индия. След това ще се изнася и за Виетнам, Грузия и Хонконг

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руските производители на селскостопански продукти се готвят да започнат масови доставки на свинско месо за Индия, като се вземат предвид изискванията на законодателството на тази страна.

"Представители на AGROECO проведоха срещи с четирима ключови вносители на свинско месо, на които постигнаха споразумение за сътрудничество. Ще доставяме, като вземем предвид предпочитанията на потребителите и изискванията на индийското законодателство за внос", каза Павел Юдин, ръководител на отдела за експортни продажби на руския агропромишлен холдинг AGROECO на Международния панаир на храните и хотелиерството, който се откри в Ню Делхи.

Той отбеляза, че експортният пазар на свинско месо в Индия се развива активно. "AGROECO планира да започне доставка на поне 300 тона на месец в близко бъдеще. Основните позиции са гърди с кости, ребра и шол“, уточнява Юдин.

Юдин добави, че до края на 2023 г. холдингът AGROECO е изнесъл над 15 000 тона продукти, включително живи животни, със 7000 тона преработено свинско месо. През 2023 г. холдингът започна доставки в Беларус и пробни доставки в Грузия. Тази година се планира да се добавят нови направления: Виетнам, Грузия, Хонконг. „Сега Индия е на ред“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.

Свързани новини