Отидете към основна версия

1 478 3

Посланикът на Македония в МВнР заради вчерашния скандал в Скопие

  • скопие-
  • борисов-
  • посланик-
  • македония
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Македония в София е бил извикан в Министерството на външните работи, за да получи протеста на България срещу възпрепятстването на българския посланик в Скопие да поднесе венци пред паметника на Гоце Делчев в града. Това каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР:

Толкова подкрепа им трябва за влизането им в ЕС. Просто те сигурно не осъзнават колко е важно за Македония да влезне в ЕС. От министър Младенов знам, че сме извикали техния посланик и сме протестирали във външно министерство, но на колегата там бих му казал, че не е добре така да правят. Ще си спестя крайни оценки, ние сме съседи, ние сме братски народи, Македония трябва да бъде в ЕС. На тях ние да им пречим, би било грешка към историята. Това, че в момента това ръководство на тяхната държава действа по този начин, не им прави нито услуга, нито чест. Ние няма да се впуснем в подобни тълкувания и действия.

Повечето медии и в Скопие съобщиха за вчерашния инцидент при отбелязването на 109-тата годишнина от смъртта на Гоце Делчев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини