Last news in Fakti

5 Май, 2012 14:10 1 463 3

Посланикът на Македония в МВнР заради вчерашния скандал в Скопие

  • скопие-
  • борисов-
  • посланик-
  • македония
Посланикът на Македония в МВнР заради вчерашния скандал в Скопие - 1
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Македония в София е бил извикан в Министерството на външните работи, за да получи протеста на България срещу възпрепятстването на българския посланик в Скопие да поднесе венци пред паметника на Гоце Делчев в града. Това каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР:

Толкова подкрепа им трябва за влизането им в ЕС. Просто те сигурно не осъзнават колко е важно за Македония да влезне в ЕС. От министър Младенов знам, че сме извикали техния посланик и сме протестирали във външно министерство, но на колегата там бих му казал, че не е добре така да правят. Ще си спестя крайни оценки, ние сме съседи, ние сме братски народи, Македония трябва да бъде в ЕС. На тях ние да им пречим, би било грешка към историята. Това, че в момента това ръководство на тяхната държава действа по този начин, не им прави нито услуга, нито чест. Ние няма да се впуснем в подобни тълкувания и действия.

Повечето медии и в Скопие съобщиха за вчерашния инцидент при отбелязването на 109-тата годишнина от смъртта на Гоце Делчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 zender

    2 0 Отговор
    Абе господа управляващи през последните 23 години,не ви ли стана ясно че македоските б...ци не бръснат България за слива че дори и за бирена капачка и се гаврят с нашата държава във всеки удобен случай.Еми наистина сте тъпи парчета.То бива да те унижават ама вашето край няма.Ония ги плюят пък нашите мислят че дъжд ги вали.Уникална ситуация.Едва ли тях ги интересува българската подкрепа за евросъюза.Ние си мислим че ги държим в шах а дефакто те са ни матирали отдавна.
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    makedoncite zaslujavat dasi tanat v mizeriata i nikakav EU za tiah.Borisov podkrepata na BG za tia ne triabva da stava fakt.
  • 3 dragance

    0 0 Отговор
    VIE CUVAJTE SI JA EVROPA A NIE KE SI JA CUVAME . . MAKEDONIJA