Отидете към основна версия

5 566 14

Кучета "ядат" коли

  • коли-
  • автомобили-
  • гео милев-
  • кучета

Кучета нападат и хапят човек в София - това, за съжаление, вече не звучи като новина. Но нахапан от глутница автомобил е вече нещо ново. От няколко седмици в квартал „Гео Милев” вилнее глутница кучета, които през нощта хапят и чупят коли, предаде бТВ.

Автомобилът на Михала Алексадрова е поредната жертва на кучетата. „Във вторник сутринта като се събудих, установих, че колата ми е наядена от кучета. Първоначално реших, че някой ме е ударил на паркинг, но после се оказа, че цялата е на зъби. Оказа се, че и съседи има пострадали по същия начин”, казва жената от квартала.

Михаела и съседите й вече са разгадали мистерията, защото кучетата ръфат коли точно в техния квартал. Този район е от малкото в София с голяма колония от бездомни котки. Нощем котките се крият във все още топлите кухини около двигателите на автомобилите.

През последните седмици колонията от котки в „Гео Милев” изчезва, защото глутница кучета завзема територията. Котките използват колите като последна своя крепост преди да отстъпят и този квартал на бездомните кучета. Миналата нощ камерата на близък магазин дори уловила как „нoвите господари” ръфат калобраните на бус.

„Това не е нормално в 21 век - да ти изяждат кучета колата. По същия начин могат да ме изядат и мен. Мисля да заведа дело срещу общината. Вчера ходих до Първо РПУ за протокол и оттам ми казаха, че това не е престъпление за тях”, жалва се още Михала Алексадрова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини